VIDEO – Black Friday în SUA

Black Friday, la fel ca Halloween și Sfântul Valentin nu sunt invențiile noastre. Noi avem deja destule sărbători și, deocamdată, Black Friday nu este zi liberă obligatorie. E oricum o zi liberă neoficială. Cine mai are timp de muncă? Alergăm cu toții după oferte. 

Black Friday este ziua americanilor

Așa cum ne așteptam, ofertele mai bune sunt la ei. Black Friday are loc în ultima vineri din luna Noiembrie, imediat după Ziua Recunoștinței. Ce oferte au și cum poți să te bucuri de ele? E ca la noi. Introduci adresa, pui produsele în coșul virtual și plătești cu cardul. Îți vine la poștă sau chiar la ușă în următoarele săptămâni, probabil înainte produselor pe care le-ai comandat pe 13 noiembrie.

Dar nu este chiar așa simplu. Avem taxe de plătit, impozit, TVA. Dacă le pui cap la cap cu taxele de transport, ajungi la un coș mai scump decât în România. Aproape toate cele 50 de State au taxă care nu este inclusă în prețul afișat. Un maximum de 10% care se adaugă la valoarea totală. Transportul variază și el destul de mult. Unii vânzători îți vor trimite produsul în Europa dacă plătești cel puțin 30-40 dolari. 

Cine are Black Friday în USA și Europa?

Aproape toate magazinele online și offline. Ba chiar multe din magazinele offline vor încerca să facă și online deși multe dintre ele poate nu au infrastructura pregătită. Vezi ce a făcut Walmart cu PS5 și cum au cumpărat bișnițarii sute de console pentru ca apoi să le revândă de patru ori mai scumpe pe eBay. Dar, și-n Europa Black Friday crește, așa cum și în România a devenit tot mai popular.

Așadar, rămânem la Black Friday de Europa, care se întâmplă în același timp cu cel din SUA și îți las o lista cu magazinele care livrează și în România

Amazon.de, Amazon.co.uk, Amazon.it – atenție, conturile trebuie create separat pe fiecare

Asos.com – Livrează și la noi de pe magazinul din UK

Farfetch.com – De asemenea, tot din UK

Urbanoutfitters.com

Johnlewis.com – Livrează și la noi doar că de pe magazinul din Germania

Topshop.com – Ori de pe UK ori din Andorra… interesant

Playstation.com – Noroc că avem magazin la noi

OTTO.de – Mai există, da, și am înțeles că livrează anumite produse și în România, de testat

babyshop.com

mandmdirect.com