VLOG – NOUL STUDIO

Da, ne-am mutat de ceva vreme. Mai țin minte și acum cu teamă momentul când m-am aplecat să ridic un blat de masă. Și aplecat am rămas vreo 5 minute spunând tuturor că  nu am nimic. Totul este bine.

Adevărul este că la orice mutare durează cam un an, cel puțin, până găsești un loc potrivit pentru cana de ceai, sau în cazul nostru pentru mormanul de cutii cu produse de test.

Astăzi facem un tur al studioului și o mică recapitulare a clipurilor pe care m-am gândit să le fac în viitorul apropiat. Sugestiile se primesc civilizat în secțiune de comentarii și trebuie să aibă o mică legătură cu ce mai am eu de făcut, adică:

  • Construirea de la zero a unui sistem desktop (editare video, foto, gaming) (aici includem clipuri despre cum să alegi placa de bază, memoria RAM, placa grafică, procesorul, sistemul de răcire)
  • Configurarea software a sistemului mai sus menționat (sistem de operare, programe folosite pentru audio, video, foto, etc)
  • Setări și tips&tricks pentru acest sistem desktop (ca să funcționeze mai bine trebuie să îi faci câteva setări, despre care Microsoft nu îți va spune niciodată că sunt cele bune)
  • Tips&Tricks pentru programul de editare video (noi folosim Adobe Premiere, și pentru asta a trebuit să facem câteva setări esențiale pentru a rula cum trebuie)
  • Configurarea rețelei cablate și wireless (modem-uri, switch-uri simple, switch-uri cu management și care este diferența dintre ele) plus router-ul de care am vorbit, acel tenda AC1900.

Plus o listă lungă de idei aleatorii, mai multe aplicații și diverse tutoriale tot legate de partea tehnică. Aștept sugestiile voastre și ideile, mai jos în comentarii. Să aveți un 1 mai frumos!