VIDEO – Samsung Galaxy Note 20 – Ce știm până acum (aproape tot)

Din ultimele specificații ”scăpate” în mod ”neintenționat” pe internet, nu suntem atât de impresionați, să îți explic de ce. Apropo, treaba asta cu leak-urile devine deja un business pentru unii ca EVLeaks – Evan Blass sau ICE Universe. Pentru companii este doar o metodă de promovare, ba chiar tot business dacă sunt în legătură directă cu cei doi menționați mai sus, și cu mulți alții. Serios, nu există după 20 de ani de lansări de telefoane o metodă de a securiza informațiile înainte de lansare?

La prima vedere Note 20 va veni în două variante de diagonală, 6.9 și 6.7 inci, cu rezoluții diferite de 1440×3200 pixeli și respectiv 1080×2400 pixeli. Un ecran mare care cu siguranță va suporta 120 Hz pe ambele modele și cu margini mai puțin rotunjite ca la seria S20. Chiar și mai puțin curbat decât la S20 pentru că pen-ului nu îi plac astfel de suprafețe. Ecranul va fi AMOLED, singurul până acum care permite mai mult de 60Hz și va fi acoperit cu Gorilla Glass 7. Probabil și spatele telefonului care pare a fi mat de această dată. O veste bună pentru cei care nu agreează o husă de telefon și nu își doresc toate amprentele pe telefon după cinci secunde de utilizare.

Ca performanță vom avea până la 16 GB RAM, posibil, și va pleca de la doar 8 GB pentru cei care aleg cea mai accesibilă variantă. Același tip de stocare UFS 3.0 pe toate variantele ca să te bucuri de deschiderea rapidă a aplicațiilor. Asta dacă ai norocul să prinzi un model cu procesor de la Qualcomm. Aici apare problema..

Samsung folosește două procesoare pentru telefoanele lor, și este singurul producător care face asta. În practică nu vezi diferența între un Qualcomm 865 și un Exynos 990. E doar de vreo 5% în minus pentru Exynos. Asta se întâmpla pe sria S20. Pe Note 20 însă vom avea aceeași variantă de Exynos, pentru Europa și alte câteva mici regiuni, iar în piețele mari precum Asia și Statele Unite telefonul va fi livrat cu un Snapdragon 865+. O diferență estimată de minimum 10% în performanțe pentru cel cu Snapdragon. Păi e corect? Unde mai pui că în SUA și în Asia va fi și o idee mai ieftin ca în Europa… Vă las pe voi să vă gândiți la acest aspect.

Camerele vor fi diferite de asemenea, doar varianta Ultra va avea senzorul de 108 Megapixeli de pe S20 Ultra și posibil tot el, și camera cu zoom 5X. Varianta normală va încerca să compenseze cu un senzor de 12 Megapixeli, mai luminos dar nu atât de precis.

Și bateria va fi diferită, 4500 vs 4300 mAh, tocmai pentru a compensa consumul mai mare de curent al ecranului și rezoluția sensibil mai mare a lui Note 20 Ultra. Și mai sunt și alte lucruri care nu ne conving, dar vedem mai degrabă cum arată realitatea pe 5 August, data semi-oficială de lansare a lui Note 20.