VIDEO – Programele care mi-au salvat viața

Acesta este unul din clipurile acelea la care nu am stat să mă gândesc foarte mult. Am luat ideea din câteva comentarii recente de la cei care își doreau sugestii de programe pentru Windows 10 și am decis să vă povestesc despre cele pe care le folosesc eu, zi de zi. Chiar astăzi am folosit cel puțin cinci dintre ele și sunt prima mea opțiune atunci când instalez un computer, și asta din două motive. Sunt mici, consumă puține resurse și vor funcționa pe orice computer și fac exact ceea ce spun. Adică, deschid și editez fișiere foto și video, mă conectez la diferite computere pe care le am în rețea, acasă sau la studio, și le-am învățat atât de bine încât le pot folosi cu ochii închiși. Aproape.

Primul pe listă este IrfanView, un utilitar pentru fotografii cu care redimensionez, salve și modific fotografii sub orice format. Este mic, se deschide repede și suportă foarte multe comenzi direct din tastatură.

Al doilea pe listă este VLC Player, este singurul player de video pe care il stiu, si cu care m-am obișnuit, care poate deschide aproape orice format de video. Aproape, că nu le-am testat pe toate. Este mic, consumă puține resurse, se deschide repede, și recunoaște toate clipurile.

OBS Studio este programul cu care facem noi live-urile de la studio, și chiar când suntem plecați. Este cel cu care m-am obișnuit, din nou, și cel pe care îl cunosc cel mai bine. Știe să ia sunet și video din orice sursă și funcționează impecabil, indiferent de cât de performant este PC-ul tău.

Recuva este utilitarul de care ai nevoie pe orice PC. Este cu licență dar merită și poți recupera aproape orice tip de fișier de pe HDD-uri sau carduri de memorie, cu condiția ca acestea să nu fi fost rescrise.

FileZilla Client este programul pe care îl folosesc pentru stabilitate și pentru ușurința în configurare pentru a îmi accesa NAS-ul de la birou, sau de acasă, atunci când am nevoie să transfer mai multe fișiere de dimensiuni considerabile.

HandBrake este din nou un utilitar mic și gratuit ce știe să convertească orice format video în orice format video. Îl folosesc în rare ocazii când înregistrările de pe iPhone sau iPad nu pot fi importate și editate corect în Premiere Pro.

Speedyfy este utilitarul cel mai bun pentru VPN și pentru a îmi crea o rețea wireless, mai ales când sunt la un hotel și am semnal prea slab, ori prea puține dispozitive conectabile cu o singură parolă.

Ultimul dar nu și cel din urmă este Parsec, cel mai bun utilitar de Remote Desktop. Am editat clipuri întregi fără să am fișierele masive la mine pe laptop, direct de pe server, de la mine de acasă.