Am auzit de foarte multe ori expresia ”Am nevoie de un telefon nou!”, de aproape fiecare dată de la cineva al căuri smartphone funcționa fără nici un fel de probleme. Ba chiar era modelul de anul trecut, ținut frumos în husă, cu folie pe ecran, și cu cutia bine pusă în caz că vrea să îl vândă mai încolo. Suntem captivi în această idee că ”avem nevoie” de cele mai noi dispozitive, și într-un mod miraculos, telefonul vechi începe să meargă mai greu și nu mia suntem mulțumiți de el, exact în momentul în care producătorul cu care ne-am obișnuit a lansat un model nou.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Singurul moment în care vei avea nevoie de un telefon nou este când cel vechi nu mai funcționează, i-ai spart ecranul, bateria mai rezistă doar câteva ore și probabil deja auzi în spatele tău ”au sunat anii 2000 ca să își ceară telefonul înapoi”.

Serios acum, nu ai cu adevărată nevoie de un telefon, pur și simplu vezi că a apărut unul nou, îl vezi la prieteni, la familie la colegi, vezi reclamele peste tot, și te convingi că ai nevoie de el. Așa am făcut și eu multă vreme, iar acum, după aproape doi ani de folosit un Galaxy Note 8 încă nu cred că am nevoie de un telefon nou. Aș putea folosi și mâine un telefon nou de prin studio, pur și simplu nu consider că merită, pentru mine, efortul de a îmi muta toate aplicațiile și datele de pe acesta pe cel nou. Și tu te gândești să dai probabil 1000 de euro pe el, când cel de anul trecut, sau din primăvară funcționează încă la fel de bine.

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1

  Este adevărat că telefoanele din segmentul flagship sunt gândite să țină 2, 3 sau chiar 4 ani față de un midrange? Fac referire la fluiditatea softului.

 2. 3

  Salut numele meu este Alex eu am un telefon Samsung galaxy a 5 2015 el nu mai functionează imi doresc foarte mult unul nou

 3. 5

  Salut!
  Am achiziționat la oferta (1050 ron) un Samsung Galaxy A7 2018 si il folosesc în principiu pentru aplicatii de home bank, utilități, ceva social media, browsing si cam atât. Îl pot pastra sa zicem pentru 3-4 ani?
  Adică va îndeplini task-urile mai sus mentionate la fel ca acum (foarte fluid) în decursul acestor ani sau trebuia (trebuie) sa ma îndrept spre ceva mai scump?
  Multumesc si va urmăresc constant!

  • 6

   EU zic că da, nu vei avea probleme cu el din punct de vedere software pentru 3-4 ani. E suficient pentru ce ai nevoie, să îl folosești cu plăcere și mulțumim mult pentru apreciere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.