Asta pentru că plecăm în vacanță, din nou :) De data asta mai scurt, vreo două zile prin Transilvania. De aceea m-am gândit să răspund și cererilor voastre în legătură cu aparatura cu care plecăm la filmare.

Așadar, pentru ceva mai puțin complex, avem un rucsac în care ”îngrămădim” cu cap tot ce avem nevoie. E valabil atât pentru pasionații de foto cât și pentru cei de video. Sunt multe lucrușoare pe care uiți să le iei la o filmare, indiferent cât de mică și nesemnificativă ți s-ar părea. Un trepied și o cameră nu sunt niciodată suficiente iar când ai mai mulți oameni care te ajută nu vrei sub nici o formă să le pierzi timpul și să alergi după baterii pentru microfon. Nu se face, punct.

Primul lucru este rucsacul. E important să iei ceva de calitate. În primul rând pentru că îți va proteja investiția în aparatură. Chiar dacă ești la început tot valorează undeva la 1000 de euro, iar 200 de euro pentru un rucsac bine compartimentat, protejat și încăpător este o investiție. Al nostru are cel puțin cinci ani de tăvăleală. Este deci o investiție. Apoi, dublează numărul de baterii și carduri de care crezi că ai nevoie. E soare sau e frig afară, bateriile se vor descărca de două ori mai repede. Asta dacă nu ai uitat deja să le încarci înainte să pleci. Ia cu tine așadar și un încărcător de baterii.

Dacă filmezi cu sunet, microfon, lavalieră ia baterii la dublu și pentru acestea. Plus toate cablurile și adaptoarele de care crezi că nu ai nevoie. Apoi, o lavetă de microfibră nu strică niciodată. Ba chiar două. Un pont bun este o rolă de scotch de hârtie, sau ducktape, acel scotch solid care nu lasă urme pe care te vei obinșnui să îl folosești absolut de fiecare dată. Atenție, nu bandă izolatoare, îți va murdări echipamentele cu lipici în ultimul hal.

Și cel mai important pont pe care ți-l putem oferi este să îți verifici, încarci, cureți și testezi echipamentele de fiecare dată când ajungi cu ele acasă. Întotdeauna! Așa vei ști dacă trebuie să cumperi cabluri, carduri sau orice alte consumabile ce se defectează în timp.

Gata, spor la filmat și fotografiat, și ne vedem în curând pe site și pe YouTube cu toate clipurile pe care le vom filma în această mică escapadă.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.