Acesta este un tutorial pe care îți recomand să îl urmărești și să încerci să rezolvi fiecare problemă, pas cu pas. Sunt lucruri simple prin care poți să crești viteza de internet semnificativ, și nu, nu te pun la cheltuieli mai ales în această perioadă. Decât dacă este neapărată nevoie și chiar ai un router de internet foarte vechi.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Primul pas – Cât de vechi este router-ul tău?

Dacă e prea vechi atunci nu vei putea vedea rețele de 5 Ghz și e timpul să îl schimbi. Nu 5G ci 5GHz, un standard vechi de vreo 10 ani pe care îl ai cu siguranță pe laptop și pe telefon dar router-ul tău a rămas în urmă.

Al doilea pas – Cât de aglomerată e rețeaua ta?

Poate nu îți dai seama, dar fiecare vecin din jurul tău are câte un router, vreo două telefoane și cel puținun laptop. Plus vreo câteva becuri cu WiFi și poate și o cameră de supraveghere. În total sunt vreo 50 de dispozitive wireless dintre care tu vezi mai puțin de jumătate când cauți o rețea WiFi cu telefonul. Secretul este să schimbi canalul de comunicare al WiFi-ului tău în așa fel încât să nu se interesecteze prea mult cu celelalte. Sau treci direct pe 5GHz și ai rezolvat problema.

Al treilea pas – Pune router-ul în centrul casei!

Serios, pe tavan dacă poți, ar fi cel mai simplu. Așa o să ai cea mai bună acoperire. Un router emite în toate direcțiile iar dacă tu îl ții lângă perete, pe jos, în hol, cu siguranță îi limitezi drastic capabilitățile. Router-ul de internet cu Wireless trebuie să stea cât mai central în casa sau apartamentul tău.

Al patrulea pas – Mai ia un router, eventual unul cu mai multe ”routere”

Dacă ai un apartament mai mare sau o casă cu mai multe etaje, ai nevoie de mai multe puncte de acces. De preferat ceva simplu de configurat și cu o viteză bună între ele ca să nu pierzi prea multă viteză degeaba. Îți explic mai pe larg ce înseamnă un mesh într-un clip viitor.

Al cincilea pas – Schimbă DNS-ul

DNS vine de la Domain Name Service și este un fel de agendă telefonică pentru toate paginile de internet. Cel care vine de la provider-ul tău de internet nu este cu siguranță cel mai rapid și poți să îl schimbi în doi pași simpli. Ori pe router, ori direct pe computerul sau pe telefonul tău. Astfel, paginile ți se vor încărca mai repede.

 

 

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.