Mai ții minte clipurile acestea de la americanii aceia care fac roboți? Boston Dynamics îi cheamă în caz că ai uitat cine te-a șocat acum câțiva ani și ți-a dat sentimentul că o să vezi așa ceva pe stradă în curând.

Ei bine s-au ținut de cuvânt, și dacă reprezinți o companie cu idei bune și ceva bani poți să îți cumperi așa ceva. Pentru noi, muritorii de rând înseamnă că șansele noastre de a vedea așa ceva pe stradă sunt dramatic mai mari. Spot este un robot cățel care este capabil să se deplaseze de unul singur pe teren accidentat, să evite obstacole chiar și cele în mișcare și este chiar rezistent la ploaie. 

Cei de la Boston Dynamics au echipat deja robotul cu sisteme de detecție similare cu cele de pe mașinile autonome, acel LIDAR, o combinație de senzori de infraroșu, laser și radar, și camere cu care pot cartografia interiorul unei clădiri.

Inițial robotul a fost gândit pentru operațiuni de salvare, mai ales în orașe unde prăbușirea unei clădiri implică riscuri majore pentru oameni. Mai degrabă trimiți un robot mai ușor să vadă dacă sunt supraviețuitori decât un om într-o clădire dărâmată, de acord.

Spot are chiar două monturi pentru brațe sau alte accesorii și doi conectori speciali. Poate fi programat să se plimbe de unul singur, să danseze, sau să facă orice mișcări îți trec prin cap ori poți să îl controlezi cu o telecomandă care seamănă mai degrabă cu un Nintendo DS.

Deși Boston Dynamics are originea ca o companie care gândea și producea echipamente pentru armată, ei spun că Spot nu va fi folosit în acțiuni militare. Adică nu vor pune un tun cu laser pe el și nu îl vor trimite în ograda inamicilor, deși la asta cred că se gândește orice șef de stat militarizat care a văzut această reclamă.

Ok, ok, spectaculos, dar tu la ce l-ai folosi? Pentru că eram în pană de idei și doar să îl pun să îmi facă cafeaua mă puteam gândi acum, am aruncat o privire pe Reddit. Ce am găsit acolo este aur curat. Dar poate îmi spui și tu în comentarii ce îți trece prin cap :)

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.