Apple iPhone 12 promite cele mai mari îmbunătățiri de la ultima generație, la toate capitolele. Și aici am comparat cu oricare din lansările din ultimii 12 ani. Poate de asta vom avea chiar patru modele diferite cu trei dimensiuni diferite, dacă zvonurile se adeveresc, și chiar un design ”complet nou” dar împrumutat de la iPhone 5 și 5S.

Salutare și bine v-am regăsit la un nou video care cere multe multe like-uri. Ce primești în schimb dacă lovești cu putere butonul de Like acum? Multă apreciere de la mine și un mare Love la comentariu. Iar dacă vrei să vezi mai multe video-uri de genul, plus multe alte review-uri de mașini cu Marian, dă și un subscribe aici.

Pe scurt, noile iPhone vor avea un design diferit, similar cu iPhone 5S, vor fi patru la număr, vor avea display-uril OLED, un procesor nou cu 5G și prețurile vor porni de la 649 de dolari.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Ce trebuie să știm în primul rând

este că, din cauza pandemiei și fabricilor care lucrează mai greu, noul iPhone 12 va fi amânat, puțin. Lansarea trebuia să fie în Septembrie dar e posibil să îl vedem prin magazine prin octombrie, cel târziu început de noiembrie. Această informație este confirmată chiar de Apple. Momentan nu suntem sigur nici de numele nolui iPhone dar noi o să îi spunem 12, pentru continuitate.

Așadar, teoretic, vom avea patru modele cu o diagonală a ecranului de 5.4 inci, două modele cu 6.1 inci și unul de 6.7 inci. Una din variantele de 6.1 inci și cel de 6.7 inci vor fi iPhone 12 Pro și respectiv 12 Pro Max. Celelalte două se vor numi tot iPhone 12, însă vor fi ceva mai slabe și mai accesibile. Toate modelele vor împrumuta din design-ul vechiului iPhone 5 sau a noului iPad Pro. Rama metalică, mai puțin rotunjită, ușor de ținut în mână și mult îndrăgită de toată lumea.

Ca și culori

știm sigur că lui Apple îi place Product Red care va veni la câteva săptămâni după lansare. Apoi mai avem negru, albastru închis, gri închis și probabil verde și alb. Vor fi diferite în funcție de model, tocmai pentru a le deosebi mai mult.

Revenind la ecran, nu sunt sigur că iPhone 12 va avea un display cu 90 sau 120 Hz. Îmi doresc asta, și ar putea fi motivul pentru care aș trece la un iPhone. Posibil să vedem asta pe versiunile Pro care ajung la aproape 1000 de dolari, și e puțin trist având în vedere că avem deja telefoane cu 90Hz la 400 de dolari. Este ciudat de ce acest aspect este încă discutabil în tabăra Apple și nu văd alt motiv decât prețul de fabricație însă despre asta vă va vorbi Răzvan la Prețul Corect după ce se lansează.

Știm că orice produs este în laboratorul de design și în fabrică cu doi ani înainte de lansare și probabil Apple a rezervat deja ecranele pentru iPhone 12. Poate tocmai de aceea pare că notch-ul, scobitura din ecran este la fel de mare ca la generațiile anterioare. Senzorul de deblocare facială este important. Poate ar trebui să ia de la Samsung senzorii de iris mai ales acum că purtăm cu toții mască.

5G este o siguranță cel puțin pe modelele Pro.

Deși discuțiile sunt și mai aprinse în această perioadă pe această temă, rețeaua 5G a fost implementată deja, chiar și rudimentar, în multe țări, mai ales în China și Japonia unde Apple are o piață considerabilă. Cât despre SUA și Europa vine încet dar sigur.

Procesorul va fi Apple A14, model nou, construit pe 5nm de TSMC în colaborare cu Qualcomm pe partea de modem 4G și 5G. Apple va spune cu siguranță că va oferi cu cel puțin 30% mai multă performanță decât generația anterioară, probabil 40% pe partea de grafică, însă ce înseamnă asta mai exact? Pentru utilizator nimic. iOS este un sistem de operare extrem de stabil și flexibil și va rula cu foarte mici diferențe de viteză i pe un telefon de acum patru ani. Nu vei observa diferența la performanță față de un iPhone 11 sau poate iPhone X decât la anumite jocuri care se încarcă ”discutabil” mai repede sau vreo aplicație de AR.

Despre camere nu știm încă nimic și nu e nici o supărare.

Singurul zvon este că va avea un nou senzor 3D care nu știm încă ce face. Cel mai probabil este o alternativă sau chiar un senzor TOF, Time Of Flight pentru a măsura corect distanța până la subiect și la fundal.

Data de lansare va fi la mijlocul lunii Octombrie, se zvonește că ar fi pe 12 iar precomenzile vor ține până în Noiembrie când va începe livrarea noului iPhone. Deci Black Friday toată ziua. Eu aș sta cu ochii pe iPhone 11 la acel moment.

Cele mai proaspete vești sunt însă despre Apple Watch 6 și noul iPad pe care probabil le vom vedea la începutul lunii septembrie. Mai e puțin până atunci și vom vedea dacă noul Apple Watch vine cu monitorizarea nivelului de oxigen din sânge. Vom vedea și dacă este mai precis decât toate casurile inteligente sport care au deja această funcție. iPad-ul este cel mai probabil un upgrade la modelul clasic pentru că avem deja un iPad Pro anul acesta iar următorul iPad Air este așteptat abia în 2021.

Așadar, voi ce părere aveți? Eu sunt sceptic și aștept încă o noutate din partea lui Apple. Mi se pare că unele din zvonuri sunt pur și simplu inventate datprită plictiselii statului acasă ori sunt poate prea moderate. Eu aștept ceva revoluționar, așa cum ne-a obișnuit Apple pe la jumătatea ultimului deceniu și nu o lectură plictisită cum a fost ultimul WWDC. Vom vedea, până atunci sunt mai reținut.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.