A existat mai demult o discuție pe tema ”Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook după ce treci în neființă”. Răspunsul la momentul respectiv era: Nimic! Din punct de vedere legal nu aveai dreptul să accesezi sau să modifici informațiile de pe contul respectiv, nici dacă erai consoarta celui decedat. Dacă aveai deja parola, asta era treaba ta. Din punct de vedere legal, doar decedatul putea să te dea în judecată. Am crezut că polemica respectivă a fost dată uitării dar se pare că a fost doar începutul.

Facebook și-a propus să rămână în subconștientul celor care tocmai au pierdut pe cineva drag, probabil la fel de mult ca amintirea acestuia. Așadar, vei putea îți setezi în profilul tău o persoană care să îl administreze după ce zbori cu îngerașii. Yeey! Exact asta îmi doream. Acum nu mai trebuie să îmi bat capul cui să las contul meu atunci când îmi fac testamentul. O grijă în minus și mai rămân doar ”99 de probleme”.

Opțiunea Legacy Contact este momentan disponibilă doar în Statele Unite și ajunge la noi mai târziu. Și nu are limită, poți să setezi persoana de contact când vrei tu. Și e gratis. Mai exact, amicul tău de o viață care va fi beneficiarul pozelor tale de la pește și de la aniversările cu colegii, va putea să îți schimbe poza de profil, probabil cu una în care ești mai alb la față și cu mâinile pe piept. Acesta va putea de asemenea să facă diverse anunțuri pe profilul tău. Nu chiar niște postări ci ceva să fie bine. Mai trebuie să știi, și asta e foarte important, că atunci când desemnezi persoana respectivă, îi vei putea da posibilitatea să downloadeze toate informațiile de pe cont. Dacă nu îi dai voie, va merge pe fiecare poză în parte și le va descărca manual.

Pagina ta de profil va avea deasupra numelui scris și ”Remembering” sau în limba română cel mai probabil ”În amintirea lui”. Puțin cam macabru după gustul meu…

Uite o idee și mai macabră. Odată cu enervantele clipuri făcute automat de Facebook și intitulate ”A year in review”, ar trebui să apară și opțiunea de creare automată a unui clip intitulat ”This was my life”. Ceva de genul…

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    salut eu am incercat in aceasta seara chestia asta cu Legacy Contact si a functionat… mentionezca sunt in UK

    • 2

      Nice! În România încă nu merge. Probabil că o să te răzgândești în câțiva ani, dacă nu uiți de opțiune. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.