Cum să nu iei țeapă pe Aliexpress de ziua reducerilor

Sunt român și de ce să nu recunosc, mă bucur de fiecare chilipir pe care îl găsesc. Caut reduceri și oferte, iar atunci când aud de perioada soldărilor și reducerilor de preț, cu siguranță voi sta cu ochii pe oferte. Observă fenomenul Black Friday și modul în care ne place să consumăm.

Azi vom vorbi despre Aliexpress, platforma de online shopping care livrează produse în toată lumea. Ce fel de produse? De la aparate care îți albesc dinții cu raze UV până la închideri centralizate de mașină și telefoane mobile chinezești. Aliexpress împlinește 6 ani zilele astea și vine cu oferte bune pentru cumpărători. Dar, atenție, aceste oferte sunt valabile doar în aplicația mobilă. Așa că dacă vrei să cumperi ceva și nu știi cum, am pregătit pentru tine un ghid de cumpărături.

1. Verifică dacă produsul este nou sau refurbished

a1

Este obligatoriu ca prima oară să verifici condiția produsului. În cazul unui produs electronic verifică dacă este nou sau refurbished? Dacă este refurbished, înseamnă că telefonul a fost reparat și acum se vinde din nou. În general la telefoane se înlocuiește displayul, așa că dacă te gândești să iei unul refurbished gândește-te de două ori înainte de a cumpăra.

2. Verifică metoda de livrare

a2

Metoda de livrare este importantă. Verifică timpul de livrare și cât costă. Nu merită să cumperi căști de un dolar și să plătești doi dolari pentru livrare, așa cum vezi mai sus. Uită-te la comentarii dacă sunt oameni care au comandat din România, sau țările vecine și vezi care a fost durata de livrare și pentru ei. Astfel poți aproxima durata de livrare ar produsului tău dar de obicei media este de 3-4 săptămâni. Nu uita, pachetul va fi livrat la Oficiul Poștal din raza domiciliului, așa că verifică-ți cutia poștală pentru că vei primi un mandat care te va înștiința dacă pachetul a ajuns. Dacă cumperi un produs scump îți recomand să nu folosești livrarea gratuită, ci să alegi o livrare garantată, de exemplu prin DHL.

3. Cumpără de la vânzătorii serioși

a2

Încearcă să cumperi întotdeauna de la magazine care vând produse de o perioadă lungă de timp și care au un feedback de peste 4.5 stele . În general, vânzătorii țin mult la rating-ul lor și vor fi atenți la relația cu tine. Dacă ai neclarități, nu ezita să întrebi vânzătorul printr-un mesaj înainte de a cumpăra produsul.

4. Politica de returnare a produsului/banilor

a2

În general, vânzătorii oferă garanție de returnare a banilor dacă produsul nu ajunge la destinație sau dacă acesta nu corespunde descrierii din anunț. Încă un lucru la care trebuie să ai grijă este să vezi dacă un produs care pare original, de exemplu un telefon Samsung Galaxy, vine cu eticheta Guaranteed Genuine. Aceasta îți garantează că produsul nu este o copie, dar dacă se dovedește că este, vei primi toți banii înapoi. Oricum, îți recomand să cumperi telefonul din România unde ai și garanție. Ce faci dacă se sparge displayul? Unde îl trimiți la reparat? În China?

5. Nu cumpăra produse contrafăcute și copii

Spunea o prietenă că într-o zi nu se fac atâtea genți Michael Kors, pe câte vede ea dimineața la metrou. Și probabil așa este. Copiile sunt urâte. Știu că poate fi tentant la un moment dat să vrei să ai și tu un ceas Rolex sau Hublot, dar dacă mergi cu RATB-ul, chiar crezi că voi fi convins că tu îți permiți un ceas de 20.000 de euro?

Concluzie

Sper ca sfaturile de mai sus să te ajute și nu uita să te gândești de două ori înainte de a cumpăra ceva. Întreabă-te dacă chiar ai nevoie de acel produs și nu uita că ofertele din Aniversarea de 6 ani Aliexpress sunt valabile doar în aplicație, până pe data de 2 aprilie.