Cum devii programator? Acesta este probabil unul dintre cele mai căutate job-uri din ultima vreme și cum eu nu știu nici măcar o mică parte din răspunsurile care să vă ghideze în alegerea unei cariere de programator, am luat la pas companiile din București. Prima pe lista de anul acesta, Thales, unul din producătorii mari de sisteme de automatizare. La noi în țară se ocupă mai ales de căile feroviare. Știu la ce vă gândiți, însă înainte să spuneți ceva aduceți-vă aminte că acum câțiva ani trenul de la București la Constanța făcea vreo 5 ore. Acum face mai puțin de trei ore, și asta doar cu ajutorul unor sisteme de automatizare.

Am vorbit cu Adina, Cătălin și George, trei dintre programatorii de la Thales ca să aflu direct de la ei cum este să lucrezi pentru o companie atât de mare. Ce beneficii au, și mai important pentru generația noastră, ce satisfacții. Adică ce îi motivează să continue la aceeași companie mai bine de zece ani, și cum schimbă ei lumea în fiecare zi.

Unul dintre lucrurile care m-au bucurat să le aflu de la ei a fost că într-un fel, job-ul lor este la fel de divers ca al meu. Nu fac același lucru în fiecare zi, și nu îi vei găsi tot timpul la birou cu căștile pe urechi, scriind doar linii de cod. Programarea înseamnă în primul rând comunicare, cu colegii, cu alte echipe, tocmai pentru a rezolva problemele cât mai ușor.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.