VIDEO – Cum să faci un gin tonic perfect

Toarnă 60 de mililitri de gin într-un pahar mare, de tip balon, plin cu gheață. Apoi adaugă o apă tonică, dar să fie rece și desfăcută atunci, pe loc. La final, adaugă o felie de grepefruit și nu uita de una și pentru decor…dar puțin stoarsă. Și gata! Acesta este cel mai popular cocktail, perfect pentru vară.

Vedeta de astăzi este Monkey 47, un gin german, excentric și versatil, distilat din 47 de plante (de unde si provenienţa numelui), amestecat cu apă pură de izvor și miros distinctiv de ienupar cu note de citrice.

Ginul a ajuns într-un timp foarte scurt să fie unul dintre cele mai simple și mai savuroase băuturi din lume. Este ușor de preparat ca și cocktail, chiar și acasă, salvează o zi călduroasă de vară și merge de minune cu o gustare ușoară. Aș zice paste, brânzeturi și de ce nu un pește alb.

Pe lângă plăcerea maximă de a fi savurat, se pare că ginul vine la pachet și cu câteva plusuri pentru sănătate. Cine ar fi crezut, nu? Așadar, este una dintre băuturile spirtoase cu cel mai mic număr de calorii, doar 97 de calorii la o masură, are o cantitate redusă de zahăr, ienupărul din compoziție funcționează ca diuretic, deci adio balonare, și are proprietăți antioxidante. Prin urmare, liber la gin!

Cum să preparăm corect un cocktail pe bază de gin, ne-a învățat Adrian Apostol, barman – Funky Lounge Herăstrău.