Băutul vinului nu este precum băutul apei. Acesta se bea cu înghiţituri mici pentru că numai așa poate fi apreciată aroma. Vinurile dulci, naturale, spumante, precum și cele albe demiseci, seci şi roze se servesc la o temperatură cuprinsă între 5 şi 10 grade. Vinurile roşii uşoare se servesc la temperatura cuprinsă între 10 şi 15 grade, ba chiar până la 20 de grade.

Forma paharului poate influența gustul vinului?! De ce se miroase vinul înainte să se guste? Oare ții corect paharul de vin în mână? Știi cât vin să pui în pahar? Sunt multe dintre întrebările la care am primit răspuns de la Raluca Bauer, degustător de vin, Crama Bauer, Drăgași.

Aici am învățat să degustăm și să bem vinul. Te invit la o degustare de vin fără să faci snorkeling cu paharul sau să ai dureri de cap a doua zi.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Multumim Alina Iancu, ReVino.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *