Gaming pe Navigație Auto? – Am făcut Upgrade!

De ceva vreme m-am apucat să meșteresc la mașină. Primul lucru care m-a stresat a fost calitatea sunetului a player-ului standard de pe ea. Da, are CD, dar eu nu mai am nici un CD, poate doar unul pe care îl folosesc pe post de suport de pahare. În plus, vibrează din toate încheieturile și din toate bucățile de tablă posibile.

Voi face clipuri și pentru aceste modificări, însă acum mă concentrez pe alte lucruri, în special telefonul pe post de navigație. E mic, e incomod, se descarcă mai tot timpul pentru că folosesc un telefon dedicat pentru asta, și nu îl bag la încărcat la timp, în plus e puțină bătaie de cap ca să pornesc doar muzica în mașină.

Am vrut să testez o navigație dedicată și am vorbit cu cei de la Navi-It pentru ea. Am pus și link dacă te interesează și pe tine. Practic mi-am dorit ceva la fel de rapid ca telefonul pe care îl folosesc în prezent, și eventual să preia cât mai multe din informațiile mașinii. Știu, nu are prea multe opțiuni, însă navigația se pare e mult mai deșteaptă decât credeam.

Am instalat așadar un model de 9 inci, cu display 2K, adică peste FullHD ca rezoluție, cu un procesor octa-core din 2023 și cu nu mai puțin de 12 GB RAM și 256 GB de stocare care e perfect capabil să ruleze chiar și cele mai noi jocuri de pe magazinul de aplicații Android.

În clipul de mai jos îți arăt cum am făcut instalarea, de ce ar trebui probabil să ajungi la un service dacă nu vrei bătăi de cap prea multe, cât de rapidă și de contectată este navigația și cum funcționează. Am vorbit de toate elementele care mi-au dat bătăi de cap, și am fost surprins de multitudinea de accesorii pe care le poți adăuga la această navigație. Serios, o cameră 360 care funcționează mai bine decât cele standard de pe mașini scumpe, care vin și ele ca opțiune de 800 de euro este un chilipir.

Probabil am făcut și greșeli, tocmai de aceea te rog să le scrii aici în comentarii. Nu sunt un expert în instalare navigații auto, dar metoda mea este destul de simplă, dacă ai de pus 2 șuruburi, pune 4 ca să fii sigur. Și testează orice înainte să montezi la loc toate panourile și elementele pe care le-ai dat jos. O să te scape de multe bătăi de cap.