Cei mai tari roboți din 2021 la #CES – Cavaleria.ro

Roboți care dansează, care ne fac de mâncare, pun vasele la spălat, toarnă un pahar de vin sau bere ori care ne urmăresc prin casă și strigă la noi că mai are puțin și începe conferința de la job. Așa arată viitorul, puțin dramatic dacă te uiți la el dintr-o anumită perspectivă. Noi ne gândim însă doar la cele bune și la cât de mult îi pot ajuta acești roboței inteligenți pe cei vârstnici, ori pe cei care nu se pot mișca.

Bot Handy este numele roboțelului de bucătărie de la Samsung și Bot Care îl cheamă pe cel cu ecran și cameră web. Amândoi sunt utili la ceea ce își propun să facă însă eu am deja mai mult de zece idei ciudate. Spune-mi și tu în comentarii la ce te-ai gândit să-i folosești.

Viitorul imaginat de LG îl include pe Cloi, în mai multe variante de echipare, care poate să îți care mâncarea gata preparată direct la tine acasă sau poate ajuta într-un restaurant ori un hotel mare. Job-uri simple, dar care la prima vedere se interesectează cu piața de servicii de livrare și curățenie care a explodat mai ales în ultimul an.

Boston Dynamics a schimbat proprietarii, acum este deținută complet de Hyundai și cu siguranță vor fi folosiți atât în producția de automobile dar și pe șantiere navale, servicii de urgență și salvare și încă în alte câteva zeci de scenarii imposibil de imaginat.