Bine, gratis dacă îl ai deja! Mă refer aici la sfaturile gratuite care te ajută să ”scoți untul” din Windows-ul tău. Sunt multe lucruri care ar trebui schimbate la acest sistem de operare, dar chiar și așa este cel mai folosit din lume. Dacă ai ști doar câte computere fără conexiune la internet încă mai rulează Windows 98…

Dacă ai un Windows 10, sfaturile acestea sunt în special pentru el, poți să îl faci mai rapid, atât la pornire cât și în meniuri.

În primul rând scapă de aplicațiile care se încarcă odată cu Windows-ul. Tot ce găsești în bara de start-up, în Task Manager poate fi oprit. Sunt pur și simplu extensii ale unor aplicații care nu pățesc nimic dacă pornesc mai târziu. Așa o să îți pornească PC-ul sau laptop-ul în cele 15 secunde promise, dacă ai desigur un SSD.

Al doilea pas ar fi să renunți la aplicațiile pe care nu le folosești. Fă o curățenie generală, mai ales în aplicațiile cu care vine chiar Windows, cum ar fi Solitaire sau Candy Crush. Serios Microsoft, plătesc un sistem de operare ca să îmi bagi pe gât Candy Crush? Ah, stai, și pe Windows Phone era la fel. Da, și acolo plăteai sistemul de operare, era în prețul final al telefonului și îl plătea producătorul în primă fază.

Al treilea pas, renunță la User Account Control și la indexarea inutilă. Nu, Windows nu are nevoie să îți scaneze constant spațiile de stocare pentru aplicații și fișiere noi instalate. O să le cauți… niciodată.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.