Dacă răsfoiai într-o noapte, acum câteva săptămâni site-ul nostru și te-ai mirat că la un moment dat nu mai puteai să îl accesezi, motivul a fost simplu. Am mutat împreună cu băieții de la Hosterion, serverul pe care se află acesta, și alte câteva mii de site-uri, dintr-un centru de date în altul. Mai nou, mai mare, mai bine răcit și desigur cu o conexiune la internet mult mai rapidă și mai variată. Asta plus alte câteva servicii de natură mai tehnică pe care vi le explică Adrian și Ionuț în clipul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Știu, partea foarte tehnică te interesează mai puțin, de aceea am lăsat-o puțin la urmă. Spectaculos este faptul că într-un server cu înălțime 1U, adică o grosime de 44 milimetri încap probabil câteva procesoare Xeon și vreo șase sau opt SSD-uri pe care pot fi stocate mii de site-uri în mașini virtuale. Și este frig, extrem de frig. Chiar dacă termometrele de acolo arată 15-17 grade, în noul centru de date aerul rece vine din podea și traversează pe verticală încăperea ca să ajungă la fiecare server în parte.

Umiditatea este și ea foarte importantă, undeva între 50-60% pentru a nu se forma deloc condens. Umiditatea normală într-o casă sau apartament ajunge 80-90% ca să faceți o comparație. Atunci devine aerul mult mai respirabil. Băieții erau deja antrenați și lucrau în tricou în timp ce eu dârdâiam de frig și așteptam pe cineva cu cartela să pot ieși din clădire. Da, nici cu securitatea nu se glumește într-un loc în care și Google și-a adus vreo trei dulapuri cu jucării.

Experiența pentru mine a meritat. A fost distractiv să filmez și să încerc să vă explic ce se întâmplă dincolo de paginile de web pe care le deschideți în fiecare zi.

You Might Also Like

8 Comments

 1. 1
 2. 3

  Salut Radu ! Ai putea sa imi spui daca acest PC este bun pentru Gaming ? https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/2888738/
  Am facut configuratia personal si as vrea sa am confirmarea unui profesionist in domeniu. Daca ai ceva de adaugat sau de schimbat pentru aceasta configuratie fara ca pretul sa fie marit , astept raspunsul tau. :)
  Mult succes in continuare !

 3. 5

  Tocmai ce voiam sa intreb ce provider este ca nu am vazut sa fie mentionat, dar m-am lamurit, l-am gasit in josul paginii.

 4. 6

  SSD ADATA SX7000 256GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280 – folosesc si eu acest SSD pe un PC de gaming, recomand!

 5. 7

  Bravo baieti, imi place ce vad si sincer voi incerca cat de curand serviciile Hosterion! Bafta in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.