Ține-ți aproape site-urile preferate cu un truc simplu

Trăim cu impresia că un site de renume ar trebui să aibă o aplicație de mobil. Ei bine, această idee se vehicula acum câțiva ani, atunci când optimizarea unui site pentru mobil era foarte dificilă și necesita investiții și timp. Din fericire, tehnologia evoluează în favoarea dispozitivelor mobile și multe website-uri precum și Cavaleria.ro, au o interfață special concepută pentru dispozitivele mobile. Nu consumă mai mult trafic, chiar dimpotrivă e mai economic având în vedere că încarcă noutățile în funcție de preferințele cititorului.

Mulți dintre noi folosim smartphone-ul cu aplicațiile cu care acesta a venit preinstalat. Rareori avem timp să navigăm prin magazinul de aplicații fie el Google Play pentru Android sau iTunes Store pentru posesorii de dispozitive Apple. Atunci când o facem mergem direct către un joc recomandat de un prieten sau către o aplicație despre care am citit numai lucruri buni pe site-ul nostru preferat.

Ei bine, acel site preferat își poate și el găsi locul pe smartphone-ul tău cu o simplă scurtătură pentru ca atunci când vrei să citești ceva nou să mergi direct la sursă și să nu mai fi nevoit să scrii toată adresa în browser. Cine știe, poate e un forum care are o adresă mai complicată sau ți-au înghețat mâinile având în vedere frigul de afară.

Scurtătură pentru Android

Pentru utilizatorii de Android, cei care folosesc browser-ul implicit al smartphone-ului soluția este simplă. Accesați pagina dorită, un exemplu bun este Cavaleria.ro, și în dreapta sus aveți butonul de meniu, cele trei puncte, meniu care odată deschis oferă opțiuni pentru un tab nou, istoricul paginilor accesate sau chiar setările aplicației.

De acolo alegeți opțiunea Add shortcut to home (Adaugă scurtătură la ecranul principal). Imediat ce ați apăsat pe acea opțiune aveți posibilitatea de a modifica numele paginii care va apărea sub iconița de pe ecranul principal. Implicit se va adăuga icoana site-ului dacă dispune de așa ceva, și descrierea acestuia așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Cavaleria-Android-Browser-Implicit-1

Cavaleria-Android-Browser-Implicit-2

Cavaleria-Android-Browser-Implicit-3

Utilizatorii browser-ului Chrome pentru Android au aceeași opțiune, situată în același loc dar că aici opțiunea poartă numele de Add to home screen (Adăugare la ecranul principal).

Cavaleria-Android-Chrome-1

Cavaleria-Android-Chrome-2

Cavaleria-Android-Chrome-3

Scurtătură pentru iOS – iPhone sau iPad

Și aici lucrurile sunt la fel de simple. Chiar dacă folosiți Safari, browser-ul implicit pentru dispozitivele cu iOS, iPhone sau iPad, sau alt browser instalat de voi, deschideți pagina în browser și apoi, lângă butonul fizic de home aveți o iconiță sub forma unui pătrat cu o săgeată ce sare din ea. Apăsați pe ea și vi se va deschide un meniu de share unde veți regăsi aceeași opțiune Add to Home Screen (Adăugare la ecranul principal). Clic pe ea și veți putea redenumi scurtătura.

După ce i-ați dat un nume mai scurt ca să nu ocupe prea mult spațiu, click pe Add în dreapta sus și gata.

Cavaleria-ios1

Cavaleria-ios2

Cavaleria-ios3

Cavaleria-ios4