Ponturi de laptop-uri bune de Black Friday 2021

Cel mai bun laptop pentru tine este cel care îți respectă toate cerințele. Cu toții ne dorim cea mai mare putere de procesare, să fie cât mai rapid, mai ușor și eventual cu o grosime sub 10 mm. Eventual și ușor cât o tabletă, așa la vreo 500 de grame. Nu le putem avea pe toate și cu cât ceri să fie mai subțire, mai ușor și mai puternic cu atât vei crește implicit și prețul. Miniaturizarea tehnologiei costă la electronice, la toate.

Așadar, mai jos vei găsi ponturi de laptop-uri accesibile și nu numai, dar care respectă cerințele minime pentru o performanță cât mai bună, un ecran cât mai bun și o autonomie cel puțin decentă.

La capitolul ieftin da bun, acest Asus la 1500 de lei vine cu un procesor AMD din generația anterioară, un ecran de 15.6 inci FullHD decent, un minim de 8 GB RAM ce pot fi upgradați la 16 sau chiar mai mult și un SSD de 256 GB destul de rapid. Ah, și ceva grafică integrată, suficientă pentru jocuri mai simple, clasice le spun eu. Nu are sistem de operare, de aici și prețul mai redus, dar poți pune pe el ce vrei tu. Nu e cel mai subțire și cel mai ușor, dar pentru un elev fără pretenții de gaming, ce vrea doar internet, filme, muzică și proiecte este foarte bun.

La nivelul următor avem un Lenovo la 2700 de lei, cu un procesor i5 de cea mai nouă generație, tot 8 GB RAM upgradabili la 16 însă cu un ecran mult mai bun de 14 inci, un IPS cu culori și contrast puternice. SSD-ul s-a dublat la 512 GB și implicit este și mai rapid, iar Windows 10 Home, upgradabil la Windows 11 vine preinstalat. Da, acest laptop suportă și cea mai recentă versiune de Windows fără probleme. Tot nu e pentru jocuri însă e mult mai portabil și mai subțire.

În aceeași categorie de preț și ceva mai performant este Lenovo IdeaPad 3. Deși vine cu un procesoar din seria 10, de acum un an, este un i7 mult mai rapid. Ecranul este de 15.6 tot FullHD și memoria RAM de 8 GB, dar poate fi upgradată. La fel și SSD-ul de doar 256 GB. Îți recomand de pe acum un SSD nVme de măcar 512 GB și ai un laptop care va ține pasul cu ce vrei să faci, cel puțin 3 ani. Asta dacă nu plănuiești din nou să te joci. Atenție, fiind un procesor i7 din seria G și nu U, va consuma mai mult curent, deci nu te aștepta la o autonomie la fel de bună ca a modelului anterior. Ah, și prețul de doar 2500 de lei indică faptul că nu are sistem de operare inclus.

Pentru că ne plac ecranele bune, OLED-ul este cea mai bună alegere pentru a obține cele mai bune culori și cel mai bun contrast. Noroc cu ASUS că a decis ca ultima generație de Zenbook să vină aproape toată cu ecrane OLED. i5 din generația 11, 13.3 inci FUllHD cu cel mai superb ecran posibil. 8 GB RAM și 256 GB stocare, aici doar stocarea este upgradabilă așadar atenție. Prețul de 3000 de lei pentru un ecran OLED este foarte mic, dar din nou, nu avem sistem de operare. Dacă ai un prieten știe el ce să facă :)

Hai să mai ridicăm puțin ștacheta. Laptop-uri cu touchscreen ce pot fi folosite și ca tabletă. Tot de la Lenovo avem un Yoga 6 de 13 inci cu o configurație mai potentă. Un Ryzen 5500U de la AMD, ecran FullHD cu touchscreen și complet rabatabil la 360 de grade, 16 GB RAM și 1 TB de stocare ultrarapidă fac din acest Yoga o bestie bună pentru aproape orice. Mai puțin pentru gaming serios. Stai că ajungem și acolo. Vine cu WIindows 10, upgradabil la Windows 11 și este și pe o culoare puțin atipică, un Abyss Blue. Vezi marginea lui. 3899 lei este din nou un preț foarte bun pentru ce primești în schimb.

 

Știu că nu există oferta perfectă, iar dacă ai găsit în altă parte produsele menționate mai ieftin, lasă-mi link-ul într-un comentariu.

*Toate link-urile din articol sunt cu afiliere. Tu câștigi o recomandare, noi un comision – win-win. Îți mulțumim!