VIDEO-Viața de softist la M​ETRO SYSTEMS​​ România​

Auzim des că românii sunt softiști pricepuți, foarte căutați în industrie pentru că sunt creativi și serioși. Afirmația nu ​mai ​e valabilă doar pentru cei care muncesc pentru companii mari din Silicon Valley. Tot mai mulți ​tineri ​aleg să rămână în țară unde au oportunități de carieră fără să fie nevoiți să își lase familia și prietenii în urmă ​în căutarea succesului. Sute de companii de top din toată lumea vin în orașele mari ale României în căutare de talent. Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Craiova și evident București sunt pe lista scurtă mai ales pentru că sunt centre universitare ce livrează oameni tot mai buni​.

Din păcate nu scoatem IT-iști pe bandă, ci mai degrabă absolvenți cu potențial​, care trebuie școliți continuu la locul de muncă pentru a ține pasul cu evolutia rapida si inovațiile din această industrie. ​In afara de aceasta, condițiile de muncă sunt binișor peste medi​a unui office obișnuit​, salariile sunt ​foarte bune, acestea fiind completate de pachete de bonusuri și beneficii, care ajung chiar si la o sală de relaxare dacă asta își doresc oamenii pentru a sta in forma. ​

Ne-am propus să vizităm​ cât mai multe astfel de companii​. Am fost anul trecut spre exemplu la Vector ​Watch ​unde o echipă de 40 de oameni construia un ceas
​inteligent ​cu baterie de 30 de zile pe care au și reușit să îl scoată în piață. Compania a fost vândută între timp dar a adus profit pentru toată lumea.

Continuăm călătoria cu o oprire azi la o companie de calibru ceva mai mare. Cu o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de euro în 2016, M​ETRO SYSTEMS​​ are peste 800 de angajați în România, unde operează din 2006. Dacă numele vi se pare cunoscut, aflați că METRO SYSTEMS Romania este subsidiara METRO SYSTEMS Germania, compania de informatica a METRO GROUP, una dintre cele mai mari și cele mai importante companii comerciale internaționale. METRO GROUP totalizeaza aproximativ 230.000 angajati si opereaza mai mult de 2.000 de magazine in 30 de tari sub brand-urile METRO / MAKRO Cash & Carry – ​lider internațional pe segmentul cash & carry, Media Markt & Saturn – lider european pe segmentul retail în privința comerțului de aparatură elecrocasnică și Real – lider în Germania pe segmentul de retail de tip hypermarket.

Însă cum este viața la Metro Systems România? Haideți să aflăm din vizita pe care am filmat-o la sediul lor din Pipera, București.