Auzim des că românii sunt softiști pricepuți, foarte căutați în industrie pentru că sunt creativi și serioși. Afirmația nu ​mai ​e valabilă doar pentru cei care muncesc pentru companii mari din Silicon Valley. Tot mai mulți ​tineri ​aleg să rămână în țară unde au oportunități de carieră fără să fie nevoiți să își lase familia și prietenii în urmă ​în căutarea succesului. Sute de companii de top din toată lumea vin în orașele mari ale României în căutare de talent. Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Craiova și evident București sunt pe lista scurtă mai ales pentru că sunt centre universitare ce livrează oameni tot mai buni​.

Din păcate nu scoatem IT-iști pe bandă, ci mai degrabă absolvenți cu potențial​, care trebuie școliți continuu la locul de muncă pentru a ține pasul cu evolutia rapida si inovațiile din această industrie. ​In afara de aceasta, condițiile de muncă sunt binișor peste medi​a unui office obișnuit​, salariile sunt ​foarte bune, acestea fiind completate de pachete de bonusuri și beneficii, care ajung chiar si la o sală de relaxare dacă asta își doresc oamenii pentru a sta in forma. ​

Ne-am propus să vizităm​ cât mai multe astfel de companii​. Am fost anul trecut spre exemplu la Vector ​Watch ​unde o echipă de 40 de oameni construia un ceas
​inteligent ​cu baterie de 30 de zile pe care au și reușit să îl scoată în piață. Compania a fost vândută între timp dar a adus profit pentru toată lumea.

Continuăm călătoria cu o oprire azi la o companie de calibru ceva mai mare. Cu o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de euro în 2016, M​ETRO SYSTEMS​​ are peste 800 de angajați în România, unde operează din 2006. Dacă numele vi se pare cunoscut, aflați că METRO SYSTEMS Romania este subsidiara METRO SYSTEMS Germania, compania de informatica a METRO GROUP, una dintre cele mai mari și cele mai importante companii comerciale internaționale. METRO GROUP totalizeaza aproximativ 230.000 angajati si opereaza mai mult de 2.000 de magazine in 30 de tari sub brand-urile METRO / MAKRO Cash & Carry – ​lider internațional pe segmentul cash & carry, Media Markt & Saturn – lider european pe segmentul retail în privința comerțului de aparatură elecrocasnică și Real – lider în Germania pe segmentul de retail de tip hypermarket.

Însă cum este viața la Metro Systems România? Haideți să aflăm din vizita pe care am filmat-o la sediul lor din Pipera, București.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Nu inteleg de ce toti infloresc industria IT, nu este nici pe departe atat de roz pe cum se prezinta si precum s-ar astepta majoritatea. IT-ul nu este cu nimic mai presus de alte industrii ce necesita acelasi nivel de munca si stres. Da, contrar asteptarilor in IT se munceste extrem de mult iar remuneratia nu este superioara fata de alte joburi de ingineri din alte domenii, ba chiar in IT salariile maxime sunt mult inferioare fata de cele din alte domenii. Plus ca programatorii sunt “perisabili” iar cum domeniul se regenereaza la fiecare cativa ani in momentul in care nu mai ai dispozitia si capacitatea de a invata zilnic noi lucruri si alerga dupa morcov esti inutil in orice companie pentru ca in IT nu exista posturi retrase pentru veterani care sa-si impartaseasca din experienta.

    Este raiul pe pamant pentru parlitii care au citit 2-3 tutoriale si au invatat sa instaleze WordPress pentru ca nu mai trebuie sa mute marfa pe rafturi.

  2. 2

    @Omar: Cu aceste aere de superioritate nu inteleg cum de mai esti in Romania sau nu te-au primit in strainatate cu asa performante superioare pe care le detii ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.