5 aplicații mobile obligatorii pe timp de iarnă

Sunt sigur că deja mulți dintre voi sunt în toiul pregătirilor de anul nou, asta dacă vă petreceți sărbătorile acasă, la voi, sau la cei dragi. Mulți sunt desigur pe Valea Prahovei și în alte stațiuni unde sporturile de iarnă sunt la loc de vază.

Țin să vă aduc aminte că totuși, smartphone-ul este singurul dispozitiv la care nu veți renunța nici măcar la cumpăna dintre ani și ar fi util dacă îl echipați și pe el cu câteva aplicații utile așa că vă invit să downloadați cele 5 aplicații de mai jos.


salvamont

Salvamont

Chiar dacă nu am creat un top în cadrul acestui articol, această aplicație ar trebui să se afle pe primul loc. Nu este cea mai deșteaptă sau cea mai bine construită însă nu ne aflăm în fața unui review. Aplicația oferă informații multe despre starea vremii, numere de telefon ale echipelor de salvamont precum și o funcție SOS care trimite locația telefonului către echipa de salvare în cazul unor situații problematice.

O puteți downloada de aici pentru Android și pentru iPhone.


ski

Ski Romania

Este probabil una dintre cele mai vechi si mai utilizate aplicații și oferă pentru pasionații de ski și snowboard, atât starea pârtiilor cu nivelul de zăpadă de pe acestea cât și programul acestora sau tarifele practicate pentru instalațiile de transport pe cablu. Adițional există și posibilitatea ca fiecare utilizator să ofere feedback în timp real.

O puteți downloada de aici pentru Android și pentru iPhone.


waze

Waze

Știu, nu e o aplicație de ski, nu e de munte, însă cum veți ajunge acolo dacă nu cu mașina? Și cum veți obține cel mai relevant feedback despre starea drumului decât de la șoferii care au trecut cu câteva ore înainte pe acolo. Waze s-a dovedit utilă și pentru mine și m-a făcut să aleg alte trasee mai libere și fără peripeții.

O puteți downloada de aici pentru Android și pentru iPhone


google-fit

Google Fit

Dacă practicați vreunul din sporturile de iarnă sau pur și simplu vă place să ieșiți să faceți mișcare în aerul curat și rece, Google Fit este o aplicație la fel de gratuită ca și celelalte, care suportă o multitudine de activități de tot felul.

O puteți downloada de aici pentru Android iar pentru iPhone există alternativa HealthKit.


accuweather

AccuWeather

Aplicații de acest gen sunt multe, însă majoritatea au probleme destul de mari cu acuratețea. AccuWeather mi s-a părut până acum, de câteva săptămâni de când o folosesc, cea mai precisă dintre cele încercate până la momentul actual. E cea care se apropie cel mai mult de realitate.

O puteți downloada de aici pentru Android și pentru iPhone.