VIDEO – Cum mi-am făcut apartamentul SMART!

Există un milion de dispozitive inteligente pe care le poți cumpăra din orice colț al lumii, în mai puțin de cinci secunde. Înainte să bagi datele cardului vizionează acest video ca să vezi cum te poate ajuta un dispozitiv smart și cum îți poate ușura viața. Mai sunt și excepții de la regulă.

Locuiesc într-un apartament închiriat. Nu am loc pentru toată inteligența artificială care ar puteea să-mi facă viața mai ușoară. Așa că prefer să adaug dispozitive pe care le voi lua cu mine după ce mă mut. Sau poate mă înțeleg cu cel care îmi închiriază apartamentul.

Ce m-a interesat cel mai mult este să nu mai ating întrerupătoarele, niciodată. Am instalat senzori de mișcare, becuri, întrerupătoare și alte tipuri de conectori cu care pot controla lumina, radiatorul electric, proiectorul, umidificatorul și aerul condiționat. Toate comunică cu telefonul mobil.

Baza acestui sistem este Google Home. Merge la fel de bine și Amazon Alexa sau Apple Home Kit. Pentru ultima variantă numărul de dispozitive este mai mic și prețul lor este mai ridicat. Sunt mai ușor de configurat. Depinde și cât de răbdător ești, pentru că odată configurate, nu mai trebuie să umbli la ele. Ai clipul ma sus și lista de produse mai jos. Spor la configurat!

Bec LED cu senzor de mișcare – 37 lei

Senzor Mișcare industrial, cel din hol – 30 lei

Senzor mișcare mic, cel din baie și de la dulapuri – 4 dolari

Bec LED PNI RGB – 44 lei

Kit senzori securitate + Hub Xiaomi Mi Home – 329 Lei

Prelungitor Prize Inteligente PNI – 199 lei

Google Home Mini – 149 lei

Senzor Fum Inteligent Xiaomi – 220 lei

Camera 360 grade interior Xiaomi – 159 lei

Senzor Inundație Xiaomi – 60 lei