Am rămas ”blocat” pe roșii tocmai pentru că mi-am dat seama de ce nu îmi mai plac. Cam așa este, trebuie să îți pui pe hârtie gândurile ca să le conștientizezi mai ușor. Pentru mine este vorba de roșii, nu mă mai atrag pentru că cele din supermarket au gust de castravete.

Și nu este vorba doar despre roșii, ci și despre celelalte verdețuri, fructe sau legume la care poftești acum că a venit primăvara. Apropo, am mâncat niște căpșuni ieri și s-a terminat și cu ele pentru cel puțin un an de acum încolo. Papilele mele gustative nu au fost niciodată atât de triste.

Înțeleg perspectiva companiilor și a supermarket-urilor mari, de a avea orice fel de fructe și legume în orice perioadă a anului, la cel mai mic preț. Pe de altă parte, atunci când eram mic vedeam portocale doar de Crăciun iar banalele erau mereu verzi și mă uitam la ele două săptămâni pe dulap așteptând să se coacă. Satisfacția este mai mare când mănânci o căpșună gustoasă în sezonul ei decât de zece ori pe parcursul anului, dar trebuie să pui ciocolată și frișcă pe ele.

Nu voi intra în discuția despre corporații și despre cum vor cei care le dețin să se umple de bani, ori despre tratamentele biologice care se aplică fructelor și legumelor de seră ca să crească mari, frumoase și lucioase. Și cam atât.

Vreau doar să mănânc lucruri gustoase, mai rar decât alții, și eventual să aflu și o poveste de la cel care le-a cultivat.

Din acest motiv, Roxana și Vlad, fondatorii aplicației Taraba Virtuală, sunt aici, la noi în studio. Am vrut să aflu de la ei câteva amănunte despre acest Start-Up care în momentul de față reprezintă țara noastră într-o competiție internațională. Și sunt chiar pe locul patru global tocmai pentru că nu doar noi avem această ”problemă”. Aplicația poate rezolva multe situații similare și în restul Europei, ba chiar și în afara ei. De aceea impactul social pe care îl are este atât de important.

La prima vedere pare simplă, pune în legătură micii producători locali cu posibili clienți. Adică cu mine, și cu tine și cu oricare din prietenii tăi. Sunt sigur că ai cel puțin o sursă ”de la țară” pentru unul din alimentele preferate din gospodăria ta. Eu de exemplu iau ouă proaspete doar de la rude și cunoștințe de la țară. Da, sunt mai mici și nu au ștampilată data pe ele însă sunt de zece ori mai gustoase.

Taraba Virtuală are nevoie de votul tău. Scopul acestui articol este simplu, intră și votează această idee. AICI! Mai sunt doar două zile de la momentul în care scriu aceste rânduri, în care îți poți arăta susținerea pentru această soluție simplă și eficientă de a mânca mai gustos, și chiar mai sănătos.

În plus, discuția rămâne deschisă. Lasă-ne un comentariu mai jos, aici pe site, sau în secțiunea de pe YouTube și spune-ne ce crezi că pot îmbunătăți la aplicație. Roxana și Vlad vor urmări acest articol și vor ține cont de feedback-ul vostru.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Salut Radu,
    Nu este cel mai bun articol la care sa pun intrebarea asta, dar cum este cel mai nou..o voi face. Ce TV 4k – 60” recomanzi? Buget 6000 – 6500 lei. Multumesc

    • 2

      M-aș uita la OLED în următoarea perioadă LG C8, LG E8 sunt opțiuni foarte bune, poate la 55 inci. Vom face în curând o listă cu ce merită la George pe blog. Legat de comentarii, sunt binevenite la orice articol :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.