Salutare și bine te-am găsit! Suntem la MWC 2018 și începem cu cel mai așteptat smartphone al acestui an, Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. Pardon, S9 și S9+ dar nu puteam să nu glumesc puțin pe tema aceasta, mai ales că pe exterior arată cam la fel.

Magia are loc la interior unde avem un nou procesor, Snapdragon 845 sau alternativa sa de la Exynos, adică Samsung, un model nou pe 10 nanometri ce promite că va consuma mai puțin curent și va fi mai performant. Vedem noi la review-ul complet. Bateria este la fel de mare, 3000 mAh pe S9 și 3300 mAh pe S9+, ecranele la fel, 5.8 și 6.2 inci cu rezoluții WQHD+ iar la capitolul memorie RAM, 4 GB pe S9 și 6 GB abia pe S9+.

Mă așteptam la mai mult, mai ales că noul DEX, acel gadget de conectare la o tastatură mouse și monitor suportă și el rezoluții mai ridicate, este mai mic, mai ușor și ceva mai ieftin. Ai nevoie de memorie RAM pentru lucrul în modul desktop, dar să sperăm că va funcționa și așa suficient de bine. Suficient nu excelent.

Îmbunătățirile majore sunt la camera foto. S9 are o singură cameră pe spate, S9+ are două. una wide și una tele, adică cu zoom, pentru portrete frumoase cu fundalul în ceață. Îi se mai spune Bokeh în fotografie. În plus, camerele de pe S9 și S9+ au o deschidere maximă de F/1.5, adică lasă să intre mai multă lumină decât orice alt smartphone de pe piață. În testele pe care le-am văzut în prezentare reușesc să fie deasupra lui iPhone X și chia r a lui Pixel 2. Abia aștept să pun mâna pe el ca să le repet și eu.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1
 2. 2

  Sall! Ai promis intr-un live ca o sa vb despre Dslr-uri si cum o sa-l alegem(incepatorii) si mai spune le sepre android 8 si care sunt diferentele

  • 3

   Așa este, revin cu un test. Trebuie să pun mâna pe o cameră foto foarte ieftină, ceva ce poți găsi la SH ca să compar.

 3. 4

  Salut George. Te urmaresc de vreo 2 ani. Ti-am urmarit toate videoclipurile. Stiu ca sunt offtopic la acest articol, dar e legat de s9 si frat’su! 😁 Ai zis tu intr-unul din videoclipurile tale, ca s9+ avand ecranul mai mare si aceeasi rezolutie, s9 are densitate mai mare. Puse unu langa altu, se poate observa diferenta? Am un s9 eu, l-am spart le spate si mi-am luat un s9+ de pe net, dar cu aceleasi setari, ca l-am copiat, e mai galbui s9+ mai gri poate.. sa fie o problema cu ecranul??

  • 5

   Poate doar din setări. Puse unul lângă celălalt se pot observa mici diferențe, doar dacă te uiți foarte atent și de aproape. Vezi la setările de display, la luminozitate și temperatură de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.