Trebuie neapărat să vorbim! Sau poate nu… O vor face roboții și inteligența artificială pentru noi în curând!

Ieri am văzut un clip de la care nu îmi pot lua gândul. Este un demo de Google Duplex de la conferința Google IO ce are loc zilele acestea în Statele Unite. M-a șocat puțin și m-a pus pe gânduri, și îmi place sentimentul acesta. Nu l-am mai regăsit de mult la o lansare de telefon sau la un târg de tehnologie. Pentru asta facem cu plăcere ceea ce facem, pe lângă ”grămada de scule cu care ne jucăm în fiecare zi” dacă ai urmărit clipul anterior.

Știu că din moment ce industria avansează atât de încet din punct de vedere hardware, iar performanțele PC-urilor și ale smartphone-urile parcă stagnează de câțiva ani, direcția în care se îndreaptă totul este software-ul și în special Inteligența Artificială. Da, am scris denumirea cu majuscule tocmai pentru că în ultima vreme dă semne că ar avea și o personalitate.

Google Duplex se numește modulul de inteligență artificială la care se lucrează de mai bine de patru ani, și rezultatul, demonstrația care a vut loc la Google IO este pur și simplu spectaculoasă! Este incredibil să vezi, adică să auzi cum poate un program să comunice cu un om prin telefon.

Există un test numit testul Turing. Atunci când un robot sau un element de inteligență artificială trece acest test înseamnă că nu mai poate fi deosebit de o ființă umană. Cel puțin la capitolul conversație telefonică, Google Duplex îl poate trece cu brio.Adică o bate la fundul gol pe Siri și pe Cortana și nu are nici o emoție să se laude puțin cu asta.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

7 Comments

 1. 1
  • 2

   cred ca in sfarsit s-a ajuns la software, sa se puna acceptul pe software nu pe hardware, cel putin asta face google, sper ca si altii sa inceapa sa le urmeze calea. Si daca ajung sa faca si telefoanele mai groase cu baterii mai mari, sa putem folosi mai mult acel software :) In cazul asta banii sa vina din software nu din hardware, pentru ca la un moment dat, tot vor exista limite fizice de hardware. La nivelul care care au avansat pana acuma, curand nu mai e loc, doar daca nu fac astia in continuare “reverse engineering” la tehnologia “alien” pe care o au :)))

  • 3
 2. 4

  Salut! Am ramas uimit si totodata cam speriat, dar poate ideea de a vorbi cu robotii, in timp, nu o sa mai para asa ciudata.
  Zilele astea LG G6 e la un pret bun. Merita un G6 care e vechi de un an sau P20 lite, Nokia 7 plus, A8, lansate recent?

  • 5

   G6 merită, e un telefon bun, A8 e încă puțin scump, P20 lite la fel, Nokia 7 Plus primește cele mai noi update-uri, acum are chiar preview de Android P

 3. 6
  • 7

   Încă nu am văzut un firmware de 8 pe el. Există ceva informații pe internet, este posibil să apară curând

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.