Târgul de tehnologie de la Berlin de anul acesta a fost ”plin” ochi de upgrade-uri. Nu am auzit să se fi lansat ceva cu adevărat revoluționar, în afară de câteva televizoare 8K pe care nu ni le vom putea permite nici dacă amanetăm apartamentul. În rest, produse interesante, performante, care au fost aduse pe linia de specificații tehnice ale anului 2018.

M-a surprins însă ceva, o mică separare a puterilor în piață, dacă pot să îi spun așa. Unii producători mari se concentrează să atragă atenția cu smartphone-uri de top, cu prețuri de top, în timp ce alții țintesc acolo unde e piața cea mai mare. Și cerințele sunt pe măsură. Da, și primii vând modele mai ieftine prin puterea convingerii că ei au fabricat cele mai performante telefoane din lume. E mai ușor să mulțumești pe cineva care își permite un telefon de o mie de euro decât pe cineva care calculează o investiție de 300 de euro.

 

Pentru cei din urmă, adică noi toți, există un Moto One și One Power cu prețuri estimate în jurul acestei valori. 250-300 de euro. La specificații stau mai bine decât mă așteptam, ambele sunt Dual-SIM și suportă card de memorie și mai sunt și rezistente la stropi. Adică la ploaie. Ambele au ecrane mari, 5.9 și respectiv 6.2 inch în format 18:9 cu rezoluții de aproape FullHD și puțin peste. Vin cu Android Oreo și vor primi cu siguranță upgrade la următoarea versiune.

La procesoare sunt puțin diferite, One are un Snapdragon 625 cu 64 GB stocare și 4 GB RAM, iar One Power un Snapdragon 636 cu 32 ori 64 GB stocare și trei sau respectiv patru GB RAM. Îți dai seama pe care ți-l recomand, mai ales pentru memoria RAM. Camerele foto sunt duale pe ambele modele și știu să filmeze chiar și 4K, au multe microfoane și atenuare activă a zgomotului și chiar și ultimele standarde de WiFi AC și Bluetooth 5.0. Ba chiar și Radio FM pentru nostalgici sau pasionați, și chiar port USB-C pentru încărcare și transfer. Până aici totul bine, nu? Ok, mai trebuie doar să știi că Moto One are o baterie de 3000 mAh și One Power o baterie de 5000 mAh. Ai citit bine, nu sunt greșeli. Și se încarcă și rapid, adică în vreo oră și jumătate și respectiv două ore și jumătate.

Menționez că Moto One Power probabil nu va ajunge pe rafturile de la noi din țară prea curând. Poate dacă ni-l dorim suficient de tare :)

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

5 Comments

  1. 1
  2. 3

    Salut!Stiu ca nu are legatura,dar Marian Andrei va fi prezent la raliul de la Iasi?Toate cele bune!

  3. 4

    Salut! La partea cu mulțumirea te-aș contrazice. Ăia de-și permit mai scump cred că sunt mai greu de mulțumit totuși :) Oricum interesante telefoanele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.