Care este primul lucru la care te gândești când auzi cuvântul Ballie? La o bilă, desigur! Samsung Ballie este cel mai nou roboțel / asistent personal care te urmărește prin casă, îți spune calendarul, pornește orice gadget conectat la WiFi și la rețeaua Samsung Smart Things și eventual comandă și ceilalți roboți să facă curățenie prin casă.

Ballie este practic o bilă cu niște motorașe și cu ceva inteligență artificială pe care o accesează rapid de pe un server de departe. Are cameră cu recunoaștere facială, ca să îți cunoască preferințele tale personalizate, senori de mișcare și infraroșu și își face o hartă cu întreaga casă pentru a naviga cât mai ușor. În plus, se duce și singur la încărcat atunci când rămâne fără baterie.

Din segmentul de Smart Home mai face parte și un alt roboțel, mai mare și mai ciudățel. Este un purificator de aer și sterilizator cu UV, și primește comenzi de la Ballie, care vede unde faci curat și apoi îl cheamă pe acesta din urmă să purifice și aerul. Este o idee mai mult decât interesantă. Eu am de exemplu un purificator de aer acasă, pe care îl mut dintr-o cameră în alta atunci când stau mai mult într-un loc. Dacă s-ar plimba singur prin casă ar fi mult mai util, mai ales atunci când sunt plecat.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.