Sunt puține video-uri la care m-am entuziasmat atât de mult iar acesta este cu siguranță unul dintre ele. Pot să îți promit de pe acum că vom mai face! Știu că și tu ai o doză de nostalgie legată de anumite obiecte. Pentru mine, acest laptop care a împlinit 20 de ani aduce cu sine multă istorie și amintiri plăcute. Atât pentru mine cât și pentru Răzvan care s-a entuziasmat și mai mult la vederea lui Winamp și a lui Yahoo Messenger. Erau obligatorii la vremea aceea. :)

Mai mult de atât, acest Siemens, dinainte să ”se cupleze” cu Fujitsu, este mai special pentru că are o caracteristică deosebită. Display-ul se poate scoate, chiar și în timpul funcționării. Era gândit așa pentru cei care foloseau un monitor extern, să fie mai ușor să lucreze cu el.

Pe scurt, configurație hardware, după upgrade-urile necesare, avea un procesor Pentium 2 la 366 Mhz, 6.5 GB stocare pe un HDD puturos și zgomotos, și nu mai puțin de 160 de MB RAM. Da, upgrade-ul de RAM pe vremea aceea a costat o avere. La fel ca laptopul, undeva la 2500 de dolari în 1998, echivalentul a vreo 4000 acum, după inflație.

Nu, nu eram înstărit pe vremea aia, laptop-ul a ajuns la mine când era deja depășit cu mult la rugămintea unui prieten să îi reinstalez Windows-ul. A rămas la mine pentru că și el a realizat că nu merită să ne mai batem capul cu o unealtă pe care aproape că nu mai puteai face nimic. Nici măcar placă de rețea nu avea, ca să nu mai vorbim de Wireless.

Așadar, să curgă nostalgia pentru cei care mai știu ce înseamnă Windows XP, Yahoo Messenger și Winamp. Ne-am distrat de minune, de aceea am promis că mai repetăm experiența.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

8 Comments

  1. 1
  2. 3
  3. 5

    Salut Radu!As vrea sa te intreb daca merita sa imi cumpar acum one plus 6 sau sa mai astept pana apare one plus 6T?

  4. 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *