Sunt puține video-uri la care m-am entuziasmat atât de mult iar acesta este cu siguranță unul dintre ele. Pot să îți promit de pe acum că vom mai face! Știu că și tu ai o doză de nostalgie legată de anumite obiecte. Pentru mine, acest laptop care a împlinit 20 de ani aduce cu sine multă istorie și amintiri plăcute. Atât pentru mine cât și pentru Răzvan care s-a entuziasmat și mai mult la vederea lui Winamp și a lui Yahoo Messenger. Erau obligatorii la vremea aceea. :)

Mai mult de atât, acest Siemens, dinainte să ”se cupleze” cu Fujitsu, este mai special pentru că are o caracteristică deosebită. Display-ul se poate scoate, chiar și în timpul funcționării. Era gândit așa pentru cei care foloseau un monitor extern, să fie mai ușor să lucreze cu el.

Pe scurt, configurație hardware, după upgrade-urile necesare, avea un procesor Pentium 2 la 366 Mhz, 6.5 GB stocare pe un HDD puturos și zgomotos, și nu mai puțin de 160 de MB RAM. Da, upgrade-ul de RAM pe vremea aceea a costat o avere. La fel ca laptopul, undeva la 2500 de dolari în 1998, echivalentul a vreo 4000 acum, după inflație.

Nu, nu eram înstărit pe vremea aia, laptop-ul a ajuns la mine când era deja depășit cu mult la rugămintea unui prieten să îi reinstalez Windows-ul. A rămas la mine pentru că și el a realizat că nu merită să ne mai batem capul cu o unealtă pe care aproape că nu mai puteai face nimic. Nici măcar placă de rețea nu avea, ca să nu mai vorbim de Wireless.

Așadar, să curgă nostalgia pentru cei care mai știu ce înseamnă Windows XP, Yahoo Messenger și Winamp. Ne-am distrat de minune, de aceea am promis că mai repetăm experiența.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

13 Comments

 1. 1
 2. 3
 3. 5

  Salut Radu!As vrea sa te intreb daca merita sa imi cumpar acum one plus 6 sau sa mai astept pana apare one plus 6T?

 4. 7
 5. 9

  Ceau Radu trimite-mi te rog mai multe informatii despre modem si ce adaptor ai nevoie, cred ca am eu la lucru un adaptor pentru modem(si modem) care cred ca se potriveste la acest Laptop

 6. 11

  Salut Radu! M-ar interesa sa aud ce ai alege intre un laptop cu “i7 8750h, nvidia gtx 1050ti 4gb” si unul cu “i5 7300hq, nvidia gtx 1060 6gb”, sau calea de mijloc “i7 7700hq cu gtx 1060 3gb max-q”? Din ce m-am interesat i7 8750h se cam incinge, iar diferenta de putere intre 1050ti si 1060 3gb e destul de mare… dar nu stiu ce sa zic de 3gb vs 4gb. Ram/hdd/ssd n.am scris de ele ca oricum se pot schimba relativ usor. Multumesc anticipat!

  • 12

   1060 e mai bun, clar, legat de faptul că procesorul se încinge, depinde de laptop, de grosimea lui și de sistemul de răcire, nu este o problemă a procesorului.

 7. 13

  Bună eu sunt Lucian și am o problema la calculatorul meu. ESTE UN DELL DE ACELA VECHI RĂU DE TOT.Nu știu cum sa instalez Windows 7 fără cd și nu îmi arata nimic despre ca trebuie sa aleg stick-ul sau sa continui. Dacă vrei putem vorbi pe messenger și sa îți trimit niște poze ca să ma poți ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.