Zvonurile nu sunt subiect de care vorbim prea des aici pe cavaleria.ro. Ultimele discuții despre viitoarele Galaxy Note 10 și Huawei Mate 30 mi-au atras puțin atenția. Puțin mai mult dacă am decis să le acord un clip dedicat.

Pre-vestitorii lui Note 10 și Mate 30

Huawei se pregătește să lanseze un P Smart Z cu o cameră de selfie retractabilă, similară cu ce am văzut la producători precum Oppo sau Vivo. Din punct de vedere specificații, P Smart Z are toate șansele să fie unul dintre telefoanele de zonă medie pe care se vor bate operatorii la oferte. Camera este însă și un semn al strategiei Huawei care de obicei încearcă aceste noutăți pe telefoanele cu volum mare de vânzări. Tocmai pentru a vedea cât de bine funcționează ideea, testată pe un telefon mai accesibil. Așa au făcut și cu Honor View 20, unde notch-ul era aproape identic cu al nelansatului Samsung Galaxy S10, la acel moment.

În partea celaltă, Samsung a anunțat de multă vreme că lucrează la o cameră care să fie ascunsă în spatele ecranului. Cel mai probabil însă, nu va avea timp să o aducă pe Note 10 tocmai din cauza tehnologiei, încă nu este gata. Tot Samsung a lansat recent Galaxy A80, primul lor telefon cu o cameră de tip flip, folosind o idee preluată de la Oppo N1. Sau poate lucrau și ei la același concept dinaintea lui Oppo, cine știe.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Zvonuri, Zvonuri..

De câțiva ani, zvonurile sunt din ce în ce mai precise, cel puțin în ceea ce privește design-ul telefoanelor. La specificații nu mai avem nevoie de zvonuri, știm deja care sunt procesoarele folosite pe fiecare serie de telefoane. Există câteva zeci de utilizatori ai acestui lucru frumos numit internetul, care au avut dreptate în predicțiile lor de-a lungul timpului. Unul dintre ei a postat recent cum că ”DaVinci” va fi simetric. DaVinci este numele de cod al lui Galaxy Note 10. Acest lucru înseamnă că nu vom avea aceeași cameră frontală și dispunere a senzorilor ca la Note 9 sau S10. Așadar, am puta avea o cameră poziționată chiar pe centru, ori una de tip flip ca alui A80, ori sub ecran. Cum ultimul lucru este greu de crezut, deși îmi doresc să mă înșel, iar prima opțiune cea cu camera chiar pe mijloc este deja implementată de către toată lumea, cel mai probabil vor opta pentru ideea mai îndrăzneață, adică o cameră de tip flip.

Ar fi cea mia bună opțiune pentru Samsung ca să țină pasul inovației în fața lui Huawei, mai ales că Note 10 va fi prezentat în cursul lunii August, ca în fiecare an, iar Mate 30 Pro undeva la mijlocul lunii Octombrie.

Ce s-a schimbat anul acesta

Anul acesta a fost cel puțin deosebit atunci când vorbim de lansări de telefoane noi. Nu mai sunt toate aceeași bucată de sticlă neagră, din ce în ce mai mare. Acum le diferențiezi după modul cum se îndoaie, se pliază. Stai liniștit, Samsung Fold nu ”a murit” cum spun gurile rele, vei putea să îți cheltuiești în curând toate economiile pe el dacă asta vrei, deși eu îți recomand să mai aștepți o generație dacă nu ești dispus să fii un ”beta tester” al noilor tehnologii.

Cine se ”bate” cu cine

În acest moment lupta pentru cele mai puternice și deosebite telefoane se dă între Samsung și Huawei. Apple este undeva pe margine, încercând să învețe ceva și sperând să nu piardă cu totul trenul inovațiilor. Din acest punct de vedere Apple este în dezavantaj. Huawei și Samsung sunt capabili să construiască un telefon nou de la zero, mai ales display-ul pe care se pune accent în ultima vreme. Apple nu poate, el doar forțează companii să producă componente ”doar pentru ei” pentru că sunt sigur că vor vinde suficiente telefoane ca să fie rentabili cu această strategie.

De reținut

Indiferent cum vor fi lucrurile în toamnă, așteptați-vă să mai auziți multe despre Galaxy Note 10 și Huawei Mate 30 Pro. Mai sunt vreo trei luni până atunci și acestea ar fi cam ultimele lansări mari ale anului. Se apropie însă cu pași repezi, la momentul la care scriu acest articol, un OnePlus 7 și un nou telefon de la Honor. Vorbim în curând și despre ele.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.