Explorarea spațiului este un vis pentru mulți, iar câțiva vizionari au făcut în ultimii ani o serie de pași importanți în această direcție. Ne referim la persoane precum Elon Musk și Richard Branson, doi miliardari care vor să trimită oameni în spațiu. Competiția dintre cei doi este încinsă de Jeff Bezos, miliardarul care a fondat Amazon, un modest magazin online care l-a făcut mai bogat decât celebrul Bill Gates. În timp ce fondatorul Microsoft încearcă să facă lumii un bine și investește în diferite cauze caritabile menite să eradicheze anumite boli și să rezolve probleme esențiale omenirii, ceilalți miliardari de mai sus se gândesc cum să ajungă pe Marte. Hai că nu e rău deloc viitorul!

Mai mult decât atât, Elon Musk vrea să organizeze excursii pe Planeta Roșie, dar care să nu se deruleze precum filmul Marțianul. Nu de alta, dar nu plătește nimeni vreo 200 de mii de euro ca să ajungă ca Matt Damon în respectiva peliculă. Poate că veți spune că ne uităm prea departe cu toată treaba asta, cu explorarea spațiului, dar nu trebuie să ne închidem visele în limitele impuse de puținii kilometri de autostradă de la noi din țară și de faptul că încă nu suntem în spațiul Schengen.

Probabil că Dumitru Prunariu va rămâne singurul român în spațiu pentru încă vreo două sau trei decenii, dar lucrurile s-ar putea schimba când noi vom fi mai aproape de pensie. Nu de alta, dar avem și noi câțiva miliardari, iar unul dintre ei ar putea fi suficient de curios și de sănătos fizic încât să își riște pielea ca să zboare în spațiu. Peste 500 de oameni la nivel mondial și-au rezervat deja bilet în zborurile pregătite de Richard Branson, iar fiecare a plătit 250 de mii de euro privilegiul de a fi chemat la poarta de îmbarcare la ”zborul” spre Marte.

Sună mult, nu-i așa? Este o mică avere, dar acum o sută de ani era aproape imposibil pentru un om de rând să zboare cu avionul undeva, oriunde, iar acum ne apropiem de momentul în care vor fi curse turistice în spațiu. Nu am ajuns unde puteam să fim cu evoluția noastră, dar măcar unii oameni vor deveni turiști în cosmos. Sperăm să se întoarcă cu povești care să le deschidă și altora mințile și să mai ieșim din granițele pe care ni le impunem singuri.

Te las să urmărești materialul nostru despre explorarea spațiului, un vis care va fi posibil de la anul, pentru o mână de oameni. Oare când vor fi și primele curse low cost în spațiu? Scrie-ne la comentarii părerea ta.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.