În fotografii, nu te gândi la prostii! Deși asta am vrut să faci când am pus titlul :D

Astăzi te învâț cum să apari de mai multe ori în aceeași fotografie, și cum să editezi și să postezi rapid fotografia direct de pe telefonul mobil. Inițial m-am gândit la Photoshop însă pentru asta ei nevoie de un computer și de preferat, și de o licență Adobe. Am vorbit cu Răzvan, maestrul în Photoshop și lucrăm deja la un clip mai detaliat în acest sens.

Cele două metode din clipul de mai jos nu se exclud și au nevoie de puțin exercițiu.

Prima variantă, modul Panorama

Pe aproape orice telefon ai la setările camerei foto și un mod Panorama. Dacă nu ai există o aplicație pentru asta, doar caută Panorama în magazinul de aplicații. Metoda este simplă, faci prima mișcare, încadrezi subiectul, și apoi când ai trecut de el îi te oprești și îi spui să fugă prin partea stângă, prin spatele tău, și să se repoziționeze. Sunt șanse mari să îți iasă din prima dacă nu te grăbești. Cel mai ușor este să te rotești tu în jurul tău, pentru a face o rază de cerc cât mai mare. Și gata fotografia, poți deja să o postezi.

A doua variantă, Layout for Instagram

Ai nevoie de un trepied pentru telefon. Atât. Poziționezi telefonul, și faci mai multe fotografii cu subiectul în diferite poziții. Este important să nu îl miști deloc când apeși pe declanșator, pentru asta poți folosi căștile. De obicei poți declanșa cu butonul de volum. Apoi descarci aplicația Layout, din magazinul de aplicații Google, sau AppStore pentru iPhone. Selectezi toate fotografiile și le așezi una lângă cealaltă, iar apoi te așezi la o masă și le poziționezi manual. Aplicația e suficient de bună ca să le așeze așa cum trebuie. Folosește cerul ca reper, dacă se aliniază corect atunci e bine.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.