Am eu o slăbiciune pentru acest segment de produse și nu îmi e rușine să recunosc asta. Îmi plac laptop-urile mai mult decât alte gadget-uri și asta pentru că sunt probabil cea mai importantă revoluție din domeniul computerelor, din ultimii 10 ani încoace. Cine mai are un dekstop acasă mâna sus! Eu nu mai am…

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Thinkpad-ul a fost cred una din revelațiile de acum mai bine de zece ani, dinainte ca acest brand să ajungă la Lenovo. Acum ceva vreme însă, când am văzut primul X1 Carbon m-au atras și mai tare. Acum, X1 Carbon a ajuns la a 7-a generație și vine cu câteva lucruri care merită menționate. În primul rând este mai ușor, doar 1.1 Kilograme pentru un laptop de 14 inci e chiar de lăudat. În plus, este extrem de rigid, mai ales capacul display-ului care are acum ceva nou, are o textură de fibră de carbon, așa cum îi spune și numele. Greu de filmat, dar sper că poți să îți dai seama că nu mai este acea suprafață mată, un mic magnet de amprente.

Chiar și Stephen Miller, product maganer Lenovo era destul de încântat de această modificare a carcasei: “Oamenii și-au dorit să vadă carbon-ul care până acum era doar în numele produsului. De acum încolo pot simți textura acestuia pe capacul lui ThinkPad X1 Carbon.”

Unul din punctele forte ale acestei serii, pe lângă rezistența fizică era securitatea, care, acum a fost îmbunătățită cu câteva mici opțiuni interesante. Camera web poate fi acoperită și dezactivată fizic, și senzorii de pe partea de sus a ecranului îți pot spune când cineva se uită peste umărul tău la ecranul laptop-ului. Drăguț, nu?

Apropo, tastatura este la fel de bună și de comodă pentru scris, poate cea mai bună din punctul meu de vedere. Au tastele o anumită formă și o cursă cu care eu m-am obișnuit dar știu că este chiar una dintre cele mai bune pentru productivitate.

Touchpad-ul este ok, la fel de bun ca cel de anul trecut însă cu siguranță mai e loc de îmbunătățire. Cineva ar trebui să ia lecții :)

Display-ul, din nou, unul dintre cele mai bune la nivel de redare al culorilor, acum și mai luminos, cu suport pentru HDR și cu o rezoluție de FullHD sau 4K. În funcție de preferințe, desigur. Nu, nu există versiune cu touch, pentru că aici intră în scenă Lenovo Yoga X1.

Ajuns la a 4-a generație, Lenovo Yoga X1 a suferit și el niște modificări necesare de altfe. Carcasa este acum complet din aluminiu, atât capacul display-ului cât și capacul laptop-ului dar și zona ce încadrează tastatura. Foarte bine închegat, dar carcasa nu este dintr-o singură bucată tocmai pentru a îl face mai ușor. Și au reușit. Pentru un laptop cu un ecran chiar și 4K, cu touchscreen de 14 inci în diagonală să cântărească puțin peste 1 kilogram.

La sunet stă acum și mai bine, difuzoarele au fost mutate de pe partea inferioară și se găsesc acum chiar lângă display, acolo unde le este de fapt și locul, și sunt în număr de patru. Implicit se va auzi mult mai bine atât la convorbiri cât și pentru multimedia.

Deși Yoga X1 este un laptop extrem de subțire, au încăput cel puțin un USB 3.0 de dimensiuni normale cât și un HDMI dacă vrei să folosești un monitor extern. Îți recomand chiar să folosești un monitor extern dacă vrei ca ochii tăi să rămână la fel de ageri pentru o perioadă cât mai lungă.

Cam atât despre Lenovo ThinkPad X1 Carbon și Yoga X1, ne vedem în curând pe Cavaleria.ro cu alte noutăți de la CES 2019. Nu uita să dai un like, un share și un subscribe și turtește clopoțelul de notificări dacă vrei să primești mesaj atunci când publicăm ceva nou.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.