Sau, cu alte cuvinte, ce ultrabook ți-ai cumpăra? Mac sau Windows? Atunci când cauți un laptop subțire, cu baterie mare cu un ecran bun și ai un buget în jurul sumei de 1000 de euro ai de unde să alegi. Bine, ai și modele de 3000 de euro însă acea zonă de preț pentru un laptop pentru browsing, video și ceva editare foto se numește opulență. Nu vorbesc de gaming ci doar de aceste activități: navigare pe internet, mailuri, vizionare de video și eventual multe tabele de excel.

Asus Zenbook S, Adică Zenbook 3 sau Zenbook Pro m-a suprins. Nu pentru că are trei denumiri sub care îl poți găsi ci pentru faptul că se achită cu brio de toate sarcinile de mai sus la 1100 de euro. În configurația de bază care este chiar suficientă. Avem un procesor i5 de generația a 8-a, un 8250U cu 4 nuclee și 8 thread-uri, 8 GB RAM, un SSD foarte rapid, un ecran cu reproducere a culorilor de 100% sRGB (așa spune ASUS cel puțin) și o baterie ce promite 13 ore de autonomie. Noi am ajuns la puțin peste 7 dar pe video. Dacă stai doar cu un browser deschis sigur trece de 10.

Construcția nu lasă de dorit din nici un punct de vedere. Aluminiu și pe față și pe spate, la interior avem policarbonat și magneziu iar marginile ecranului sunt de invidiat. Doar 5 mm grosime, tocmai pentru acel raport de 85% al ecranului. Mai bine decât la Dell XPS 13 care se laudă cu 82% și cu o cameră web poziționată total greșit. Mai bine o scoteau de acolo, Zenbook S are și variantă fără cameră web. Era și cazul mai ales când cele de pe un smartphone sunt mai indicate pentru o conversație video.

Tastatura este simplă, cu o cursă scurtă, silențioasă și surpriză, iluminată cu galben. Pare ciudat dar după jumătate de oră de scris pe întuneric mi-am dat seama și de ce. Nu te mai deranjează la ochi. Nu degeaba există modul acela pe telefoane care reduce din lumina albastră mai ales seara.

Ecranul? Bun, foarte bun la nivel de reproducere al culorilor. Este mat și nu reflectă din lumina ambientală dar, pentru că trebuie să existe și un dar, nu este foarte luminos. Modelul testat de noi avea un ecran FullHD dar există și cu ecran 4K. Nu îl recomand, mai ales la diagonală de 13 inci tocmai pentru consumul de baterie mai ridicat.

Mai vrei cifre? 1 kilogram în greutate și doar 12 mm grosime. Și vreo 1100 de euro ca preț. A, am spus deja asta.

Dacă ți se pare chineză ce am scris mai sus, îți explic mai multe în review-ul video de mai jos :),

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

10 Comments

 1. 1

  Salut, am cautat fix acest model Asus zenbook s UX391U insa nu il pot gasi nicaieri. Imi poti spune de unde iti poti lua acest laptop sau un site unde pot gasi cele mai noi modele de laptopuri?

  • 2

   Va fi disponibil în scurt timp și la noi. Au spus că intră pe piață la momentul review-ului, se pare că mai durează

 2. 3
  • 4

   Proabil acesta pentru Adobe Premiere. Dacă ești însă dispus să treci la Final Cut, în practică nu e mare diferență, va merge mult mai bine Mac-ul.

 3. 5

  Salut Radu, știu că nu are legătură cu articolul dar mă ajuți te rog cu un sfat? Ce telefon sa îmi iau intre honor 8 și honor 9 lite? Am văzut că honor 8 nu a mai primit actualizări, a rămas la 6.0 am impresia… Se mai merita? Mulțumesc anticipat

 4. 7

  Buna ziua dl. Radu…am o intrebare pentru dvs….am un macbook pro 2017 si as dori sa-i maresc memoria ssd…se poate?
  multumesc

  • 8
 5. 9

  Salut! Am și eu nevoie de un laptop destul de performant. Am nevoie de el pentru proiectare, modelare 3D… mai pe scurt CAD.
  Am luat în considerate și un PC, dar am nevoie de portabilitate. M-am gândit la MacBook pro de 15, cu o configurație mai de ”doamne ajută” intel-core-i7-2.2ghz-256gb-16gb-amd-radeon-pro-555x-4gb-macos-high-sierra-retina. Ținând cont că ajunge pe la 1300 lei, Mi-ar plăcea un sfat de la un profesionist. Nu am utilizat niciodată MacBook, dar am iPhone, de la 4s la X. Foarte mulțumit. Am mai văzut și ceva dell XPS, dar tot cam pe acol se învârte. Ajută-mă te rog cu un sfat pentru cerințele mele. Atâția bani aș da în ultimă fază pe el…
  Îl utilizez zilnic la servici

 6. 10

  Buna! Ce sa aleg intre Laptop ASUS ZenBook UX391UA-EG006T si Ultrabook ASUS ZenBook UX433FA-A5085T?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.