VIDEO – Ce aplicații am eu pe telefon

Adică pe smartphone, mă scuzați vă rog. Încă am prin vremea când îi se spunea telefon, mobil, celular, și singurele diferențe între ele erau dimensiunea antenei care ieșea în exteriorul său.

Gata, revenind la aplicații, dacă nu aveți răbdare sau timp să vă uitați la clipul de mai jos respect asta. Așadar, mai jos găsiți o listă cu aplicațiile cele mai importante pe care le folosesc mai des, cu link-ul aferent de descărcare pentru Android. Pe iOS se regăsesc sub același nume. Doar un click pe numele ei și ai ajuns în pagina de descărcare.

Apropo, pe unele dintre ele chiar le-am cumpărat, atât de mult mi-au plăcut și atât de utile mi s-au părut. Să începem în ordine aleatorie. Mai precis în ordinea în care se află ele pe ecranul meu.

Waze – Nu știu cât de multă introducere mai are nevoie. Aplicația care îți înlocuiește GPS-ul, folosește hărțile de la Google Maps și feedback-ul utilizatorilor pentru traficul din toată țara sau chiar și din afara ei. În timp real.

Google Keep – Aplicație gratuită pentru notițe. O deschizi, scrii acolo și o închizi. Se salvează automat în contul de google și nu mai uiți ce ai de făcut. Da, am început să uit și eu lucruri. Mai ales numărul aplicațiilor instalate pe telefon.

Alarmy – Cea mai bună aplicație de trezit dimineața. O poți seta să te pună să rezolvi probleme complexe de matematică pentru un snooze sau să te plimbi prin casă să cauți coduri QR. Testat și prezentat aici, cumpărat și versiunea pro pentru că o folosesc zi de zi.

Trello – Aplicație de management al task-urilor zilnice cu colaborare între orice tip de conturi. Ai nevoie doar de o adresă de mail și poți scrie acolo tot ce vrei sub formă de carduri.

Google Maps – Face același lucru ca Waze, însă se deschide mai repede atunci când am nevoie să caut o adresă sau o locație, fără să navighez spre ea. Poți salva și o anumită zonă și să o folosești fără internet atunci când ești plecat într-o țară cu tarife nesimțite de roaming.

IP Cam Viewer – O aplicație simplă unde poți introduce apoape orice tip de cameră IP și să vizionezi ce transmite ea. Am testat-o cu camere ieftine de 150 de lei și cu unele de 1500 euro. Funcționează.

Google Home – Utilă pentru cei cu televizoare cu Android sau cei care au un Chromecast. De acolo configurezi Chromecast-ul și variatele lui funcții. Vreo cinci la număr.

Poweramp – Am ajuns și la versiunea pro. Este un player de muzică ce știe aproape orice format de fișier de sunet. Fără nici o emoție și destul de customizabil, teme, skin-uri și chiar presetări și egalizatoare de sunet.

LastPass – Cel mai bun manager de parole dintr-un motiv simplu: merge pe orice dispozitiv, PC, smartphone, laptop, Mac. Salvează toate parolele ca să nu mai fii nevoie să le ții tu minte. Funcționează bine, doar să nu uiți parola de acces la el, e chin să o recuperezi pentru că nu e salvată la ei pe servere.

Wunderlist – Cea mai bună listă de cumpărături. O poți împărtăși cu cine vrei tu și poți completa în timp real sau bifa produsele pe care le-ai pus în coș. Ca să te anunțe consoarta dacă ai uitat ceva, sau să pună în listă produse noi când tu ești deja la casa de marcat.

TeamViewer – Așa îmi controlez PC-urile de la Studio și pe cele de acasă. Și tableta și telefonul părinților. Atunci când au o problemă intru și văd în direct ecranul dispozitivului și o rezolv. Gratis, merită!

SooundCloud – Muzică pentru alte gusturi. Nu găsești muzică comercială, în mare parte artiști mai mici, independenți și chiar și pe cei mari din muzica electronică. Gratuit, calitate bună a fișierelor audio, recomand.

Netflix – Filme, filme și iar filme. E cu plată, desigur, însă merge aproape de oriunde și selecția e chiar din ce în ce mai bună. În plus, mai nou au subtitrări în română pentru toate filmele și serialele de acolo.

Amazon Prime Video – Trei dolari pe lună în primele șase luni, apoi șase dolari pe lună. Câteva filme și seriale care mă interesează și la care abia am timp să mă uit. Dar totuși, 3 dolari pe lună.

Camera FV-5 + Cinema FV-5 – Aplicații pentru foto și video pe care le poți customiza la setări cum vrei tu. Oferă mai mult decât aplicația de cameră standard a telefonului însă există mici incompatibilități în funcție de telefon. Vezi versiunea lite, și dacă merge merită cumpărată..