Acesta este LG Rollable TV! Adică LG Signature OLED R! Televizorul care se rulează și dispare din fața ochilor tăi atunci când nu te uiți la el, și se ridică atunci când vrei să te relaxezi urmărind filmele tale preferate. R-ul vine de la ”Revolution” apropo, nu de la ”Rollable”.

Conceptul nu este chiar nou, au fost ceva discuții acum câteva luni despre el, am citit ceva pe forumuri însă totul s-a întâmplat în spatele ușilor închise. Acum este în centrul atenție la CES și este poate cel mai inovator produs de anul acesta, dovada clară că există ca produs și că va putea fi achiziționat în cursul acestui an. Sigur a primit deja un premiu pentru asta.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

LG Signature OLED R are 65 de inci în diagonală și, după cum îi spune și numele, un panou OLED. Nu puteau oricum să folosească alt tip de panou pentru că acesta este singurul care poate fi curbat în acest moment și se poate ilumina singur.

Tot mecanismul de rulare se află în interiorul cutiei foarte simple și elegante ce conține de altfel și sistemul audio de tip 4.2 cu o putere de 100W reală și cu suport pentru Dolby Atmos. Îi ia mai puțin de 10 secunde să se ridice și să coboare, și dacă te uiți în partea din spate, ecranul este împărțit în vreo 50 de segmente, pentru a fi cât mai rezistent, și tot din același motiv există un sistem de susținere de tip foarfecă pe spatele acestuia.

Imi place că l-au construit cu o atenție foarte mare la detalii, capacul se închide la perfecție după ecranul televizorului, sistemul de rulare este foarte silențios și foarte fluid, și se vede că au testat această tehnologie destul de mult până să o scoată pe piață. Totuși, nu vreau să ”cobesc” dar există o mică posibilitate să apară probleme la mecanism. Tehnologia nu este  perfectă și asta o știm cu toții. Cel mai probabil se va rezolva cu un update de software.

Ecranul este superb, la fel ca și seria W de la LG de unde au folosit probabil același panou. Și acela era puțin flexibil. Culorile, constrastul și luminozitatea sunt superbe iar de sunet nici am ce spune. Cel mai bun de până acum la un televizor.

Despre preț nu știm mai nimic, dar puteți să dublați suma la care se vinde acum un OLED W ca să estimați cam cât ar trebui să scoateți din buzunare pentru o astfel de tehnologie.

Bun, acum că v-am spus tot ce știm despre televizorul care se rulează e timpul să aruncăm o privire și la celelalte produse care ne-au trezit interesul. Cum ar fi această imensitate de 88 de inci cu rezoluție 8K. Mai spune ceva dacă poți. Se vede incredibil, și e normal, având în vedere că panoul are nu mai puțin de 32 de megapixeli, de patru ori mai mult ca un 4K UHD și de 16 ori mai mult ca un FullHD.

Nici în acest caz nu știu să îți spun cât va fi prețul lui LG OLED Z9 8K, deși probabil echivalează cu cel puțin trei televizoare OLED 4K la o diagonală destul de mare. Are un stand foarte similar cu cel de la OLED R și folosește un procesor nou de imagine din seria Alpha 9, generația a doua. Era nevoie de mai multă procesare având în vedere că a crescut rezoluția atât de drastic.

Mica problemă pe care o întrevăd aici este că abia foarte recent au apărut camerele care pot filma 8K, conținut 8K nu există decât la nivel de demo-uri pe YouTube, vreo 10 clipuri, iar televiziunile sunt încă blocate în era 720p și 1080p. Ne vom uita momentan, pentru următorii 4-5 ani doar la conținut 4K upscalat la 8K, iar aici intervine acel procesor de imagine de care spuneam mai sus.

Avantajul major al lui Alpha 9 II este că știe să regleze automat luminozitatea ecranului în funcție de imaginea de pe ecran și de iluminarea din încăpere. Are așadar niște senzori de luminozitate cu care poate regla instant luminozitatea și îmbunătăți major imaginea.

Un alt aspect al tehnologiei implementată pe televizoarele din generația 2019 e la LG este Inteligența Artificială. Multe din modelele de top folosesc un AI predictiv în funcție de imaginea afișată, tocmai pentru a recunoaște comenzile vocale, a modifica luminozitatea și contrastul și în timp învață și mai multe astfel de opțiuni.

Gata cu televizoarele, e timpul să aruncăm o privire și în bucătărie, unde, dacă ești pasionat de bere, LG are o nouă tentație pentru tine. Home Brew este primul sistem complet prin care poți să îți faci berea acasă. Aparatul funcționează pe bază de capsule cu toate ingredientele necesare pentru mai multe tipuri de bere, tot ce trebuie să faci este să le comanzi, să le combini, și să aștepți rezultatul. Cam cinci litri de bere odată la două săptămâni, suficient ca să îți impresionezi prietenii și să te bucuri în fiecare seară de un pahar, cu moderație, din creația proprie.

Totul se face automat, chiar și curățarea aparatului pentru următorul tip de bere pe care vrei să îl faci.

Tot la capitolul electrocasnice avem și mașina de spălat TwinWash, acum de generație 2019, și mai inteligentă și mai rapidă ca modelul anterior. la fel, există două mașini separate, una pentru hainele zilnice sau pentru lenjeria delicată și una mai mare pentru spălarea săptămânală.

Cuptorul lansat anul acesta de exemplu, se spală și și se usucă singur după ce ai terminat de gătit. Da, pentru asta va trebui să îl legi și pe el la rețeaua de apă și scurgere, la fel ca și frigiderul care știe să îți prepare gheață în cel mai scurt timp posibil. Și te lasă să vezi ce se află la interior cu ajutorul tehnologiei InstaView.

Mai vrei să îți spun și despre mașina de spălat vase cu tehnologia Quad Wash care comunică în timp real cu cuptorul și știe ce program să aleagă pentru vasele murdare în funcție de ce ai gătit mai devreme? Cam cât de tare este asta? Poate nu la fel de interesantă pentru tine ca boxa inteligentă XBOOM AI ThinQ WK9 care își găsește locul cel mai bine tot în bucătărie. Este practic un Google Home cu ecran touchscreen cu un sunet mult mai bun decât ce ai auzit până acum (dovada că parteneriatul cu Merididan a dat roade) și care îți mai arată și rețetele pas cu pas pe ecran. În viitorul apropiat le va putea trimite direct la cuptor, firigider și la mașina de spălat vase. Ca să știe toate de la început cu ce se confruntă :)

Cam atât despre noutățile LG de la CES 2019. Urmărește-ne în continuare pe facebook, instagram și apasă pe like dacă ți-a plăcut acest clip, dă un share să î vadă și prietenii tăi. Pe data viitoare, numai bine.