Aici se scrie viitorul – Coding contest

Sâmbătă v-am arătat cum, timp de un weekend în care noi restul lumii ne relaxam și ne pregăteam pentru o nouă săptămână, sute de tineri își petreceau 24 de ore pentru a scrie viitorul! Cum? Prin programare, desigur! Cei de la Cognizant Softvision au organizat cel mai mare concurs de coding din țară, cu premii de 70.000 dolari, o motivație suficient de mare pentru echipele venite, peste 50 la număr și formate din minimum patru oameni, ca să își pună mintea la lucru.

Coding contest

Coding contest

Cele patru categorii pentru care puteai coda au fost: AR/VR, Chat Bots, Internet of Things și Machine Learning însă au ajuns să fie cumulate de unele echipe ce au inclus elemente din mai multe categorii, lucru care nu i-a depunctat în concurs. Dimpotrivă, au fost și mai apreciați pentru cunoștințele lor.

Am luat pulsul competiției în live-ul de mai jos

Pentru a vedea cum sunt organizate echipele și este exact așa cum speram. Fiecare dintre ei aveau un anumit set de cunoștințe și capabilități. Un membru se ocupa de hardware dacă era cazul, unul sau doi membri de partea de software și al patrulea avea cu siguranță un set de ”soft skills” menite să îi ajute să prezinte proiectul cât mai bine în fața juriului și a competiției. 20% din votul final a fost reprezentat de ceilalți competitori pentru importanța pe care o dădeau proiectului respectiv.

Acum, cine a câștigat?

Locul întâi, premiul de 25.000 dolari a fost luat de echipa 53 cu proiectul Distributed Machine Learning used to recognize pneumonia. Deci se poate cu ajutorul unui software să identifici tiparele prin care o boală ajunge să se instaleze în corpul nostru. Gândește-te doar că acest tip de software ar putea fi disponibil pe telefon sau pe smartwatch în viitorul apropiat și că ar putea salva vieți.

Membrii echipei sunt Cebere Tudor, Ursescu Ionut, George Muraru, Valentin Mocanu, Horia Paul.

Locul doi, premiul de 20.000 dolari merge la echipa 30 cu proiectul Smart Bookstore – provide an AR way of interacting with hardcover books. Cum ar fi să poți citi toate cărțile dintr-o librărie cu ajutorul tehnologiei VR. Acei ochelari pe care încă nu știm să îi folosim decât pentru jocuri, sau, în doar câteva situații pentru domeniul construcțiilor, să fie un obiect didactic pentru oricine.

Membrii echipei sunt Mihaly Nagy, Ioan Vlad, Alexandru Ghergina, Leonard Leon.

Locul trei, premiul de 15.000 dolari merge la echipa 14 cu proiectul – Connected Neighbourhood System – facilitate the access in private or restricted areas. Un sistem de acces mult mai inteligent și mai ușor de implementat decât ce ai văzut până acum în lume.

Membrii echipei sunt Dan Petrescu, Ciungulescu Alin, Pîrlog Orlando, Cimpoieru Cătălin, Petrescu Răzvan.

Premiul pentru inovație și originalitate de 5000 dolari merge la echipa 10 cu proiectul – Autonomous threat tracking and response system for smart cities.

Membrii echipei sunt Alexandru Ast, Cristina Vîrlan, Denise Ene și Mihai Tudor.

Premiul pentru rezolvarea provocării competiției de 5000 dolari merge la echipa 22 cu proiectul – Configure the interior of a car on a mobile app and then see it in VR.

Membrii echipei sunt Andrei Cristian Turcu, Vlad Marin, Tudor Marin, Alexandru Grigore.