27930 € – Atât costă azi bârlogul bărbatului pasionat de gadget-uri

Man_Cave

M-am trezit azi noapte plin de sudoare. Am avut un coșmar. Am visat că s-a luat curentul permanent. La fel ca în serialul Revolution. Și pentru serial s-a luat curentul. Permanent.

Apropo, visul că am găsit o oală cu bani la capătul curcubeului și m-am luptat cu acei Leprechaun din folclorul Irlandez l-am avut acum câteva luni. De acolo și banii cu care mi-am luat cele mai tari gadget-uri. Acesta este un wishlist. Al meu. Nu poți să îl contrazici, nu poți să spui că nu e bun pentru că e ceea ce mi-am dorit eu. De fapt te încurajez să mă contrazici la comentarii, peste 4 minute.

MacBookPro_Retina13Laptop-ul de lucru pentru fiecare zi este un MacBookPro Retina de 13 inch cu una dintre cele mai puternice configurații. E cel mai solid, bateria ține cât o zi ploioasă în Londra și în plus pot să îl car cu mine fără să merg la sală. Nu că nu m-aș gândi să o fac. 1700 Euro. Am nevoie și de Windows așa că a doua alegere este un ASUS Zenbook UX301, tot un vârf de gamă, i7 cu SSD și toate cele. 2000 Euro. Da, e posibil, un ultrabook mai scump ca un MacBook.


Plantronics_BackBeat_ProDacă tot suntem la jucării care încap în rucsac mai am cu mine o pereche de căști Plantronics BackBeat Pro. Sunt mari, au noise-cancelling activ și o autonomie de zile mari. Cu ele știu că pot traversa Atlanticul în avion fără să mă plictisesc atunci când se termină bateria… pentru că nu se termină. Nu plec nicăieri, dar nu se știe niciodată. 250 Euro.


Bose_QuietComfort_QC20La aceeași categorie intră și o pereche de Bose QC 20, căști in-ear cu noise cancelling activ, nu mă mai satur de această tehnologie. Sunt mici, destul de ușoare, și chiar dacă m-aș duce la alergat nu m-ar încurca acumulatorul de pe fir. 250 Euro.


Galaxy_Note_4_iPhone_6Trebuia să încep articolul cu smartphone-ul dar na, eram mai încântat de laptop acesta fiind ultima achiziție. Acesta este un Galaxy Note 4 de 64 GB pe care l-am ales pentru acel stylus cu care încă nu mă înțeleg. 800 Euro. Al doilea telefon, cel de serviciu este un iPhone 6 Plus. 900 Euro. Procesarea de imagine este excelentă și de multe ori îl folosesc pe acesta în locul camerei foto.


Sony_RX1Apropo de camera foto, nu o să vă descriu conținutul rucsacului pentru DSLR. Ăla e altă poveste și nu e plimbat în fiecare zi. În plus e pentru serviciu nu pentru entertainment. Nu pot renunța totuși la un senzor full-frame așa că merg pe o compactă cu acest tip de senzor, Sony RX1. 1900 Euro la reducere.

Mai umplu în mod conștient buzunarele rucsacului cu o tabletă Sony Xperia Tablet Z3 Compact de 7 inch și cu o mulțime de cabluri, adaptoare și o baterie externă de 10.000 mAh. Aproximativ 1400 Euro.


Philips 55PUS8809Acasă treaba stă puțin diferit, cu cât mai mare cu atât mai bine. Philips 55PUS8809 este un televizor 4K ce redă filmele pe o diagonală de 55 inch, adică 140 cm. Are Ambilight, se poate sincroniza cu toate becurile Philips Hue care populează toate aplicele din casă, are un panou de excepție și Android, eh, o versiune de Android pentru TV-uri. 2200 Euro.


Xbox_One_PS4Ce putem conecta acum la TV? Primul lucru care mi-a venit în minte a fost să mă joc. Și pentru că nu sunt un fan declarat al unei platforme anume am ales un Xbox One și un PS4, așa pentru diversitate. Fiecare din console are jocuri proprietare și e frumos să le dai o șansă și prietenilor care vin la tine. Plus ceva controllere și senzori proprietari precum și stocare externă. 1580 Euro.


PC_4KExistă și un PC în camera din spate, un i7 cu 32 GB RAM și cea mai nouă placă grafică, cu trei monitoare 4K de 28 de inch fiecare. Așa, în caz că am de făcut ceva ce mănâncă multe resurse. 3300 + 3 x 800 Euro.


Harman_Kardon_OmniSunetul este important, foarte important. Am ales două boxe Harman Kardon Omni pentru fiecare cameră în afară de sufragerie. Da, chiar și bucătăria și baia au nevoie de audiție de calitate. Unde mai pui că aceste boxe se sincronizează între ele și pot reda aceeași melodie simultan în toată casa sau te pot urmări dintr-o cameră în alta reglând automat volumul după preferințele tale. Cam 6 bucăți x 250 Euro fiecare.


McIntosh_MC275Sistemul de sunet pentru sufragerie este ales pe sprânceană. Nimic nu se compară cu două boxe mari pentru audiția muzicală așa că am mers pe un amplificator McIntosh MC275, o adevărată bijuterie tehnologică… în 1964. E drept a costat vreo 3000 Euro însă se spune că sunetul unui amplificator pe lămpi nu poate fi egalat.


Zingali_AcousticsBoxele sunt o pereche de Zingali Acoustics Home Monitor 2.6. Prețul pe pereche este de 3750 Euro și sunt recomandate pentru amplificatoarele cu lămpi. Știu, ați crede că un pasionat de tehnologie ca mine ar alege un brand mai popular ca Yamaha sau Pioneer. Sunt totuși de părere că producătorii exclusivi de boxe și amplificatoare fac o treabă mai bună în acest sens. La urma urmei nu cumperi pepeni și laptop-uri din același loc.

Lista va continua, momentan însă trebuie să mai găsesc un Leprechaun în următorul vis și să îi iau și acestuia oala cu aur.

Gata, m-am trezit. Mă duc la birou să îmi savurez paharul cu apă. Mai e până la salariu.