[Video] IFA 2015 – Huawei G8 și smartwatch-ul Android compatibil cu Apple

Ajungem imediat și acolo, la compatibilitatea cu Apple. Stați să vă spun câteva lucruri despre G8. Unul dintre ele ar fi că este un mid-range, adică va fi ceva mai ieftin, și totuși este construit la fel de bine ca un vârf de gamă. Are acceași carcasă metalică cu a lui Mate S, senzor de amprentă cu funcționalitate extinsă și un display cu rezoluție FullHD. Diagonala este desigur, tot de 5.5 inci. Destul de măricel însă ușor de ținut în mână.

E dotat cu un procesor puternic, un octa-core de la Qualcomm. Este o versiune nouă, Snapdragon 615, însă se mișcă exemplar de bine atât în jocuri cât și alte aplicații testate la fața locului.

Capacitatea de stocare a acestuia este ceva mai mică, 16 și 32 GB. Și aici puțină atenție, cel de 16 GB are doar 2 GB memorie RAM. Vă recomand să îl luați pe cel cu 32 GB și 3 GB. Chiar și așa, are slot pentru carduri microSD de până la 128 GB.

Huawei G8 va avea un preț de pornire de 399 Euro, sigur, pentru varianta de 16 GB. Cel de 32 GB va fi puțin peste 450 euro.

În cadrul evenimentului am avut ocazia să vedem și cel mai recent Huawei Watch, un smartwatch elegant și frumos care funcționează cu ultima versiune de Android Wear. Vestea cea bună este că va fi compatibil și cu telefoanele de la Apple. Da, exact! Cu Apple!

Se pare că Google a cedat primul. Sau mai degrabă a făcut un pas în direcția cea bună și a înțeles că e în interesul lui să cuprindă o piață ceva mai mare de dispozitive. Oare va merge și cu Windows Phone? Probabil că nu, dar pot și eu să visez puțin, nu?

Ceasul, în funcție de variantă, va fi construit din oțel inoxidabil și va avea diferite curele. Are un ecran de 1.4 inci în diametru, și o rezoluție de 400×400 pixeli. Nu mă întrebați cum se numără pixelii pe un ecran rotund. Chiar nu știu. Știu doar că ecranul va fi protejat cu sticlă de safir. Acum nu trebuie să îi mai porți de grijă atât de mult.

Are mulți senzori. Un giroscop, accelerometru, barometru și chiar și senzor pentru puls. Așadar e bun și pentru a monitoriza antrenamentul fizic pe care sper că îl faceți în fiecare zi.

Prețul acestuia variază de la 399 Euro la 699 Euro în funcție de model și va fi disponibil în mai multe variante pentru preferințele fiecăruia.

Acestea au fost noutățile Huawei de la Berlin. Pentru mai multe informații de la IFA 2015 urmăriți-ne pe cavaleria.ro.