Dimineață povestea reporterilor că mâncase la cină cârnați oltenești și varză călită, ca un om simplu, din popor. Seara intra în penitenciar.

După șase ani de procese, zeci de amânări, sute de termene, Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare. Îi vor fi confiscate peste 12 milioane de dolari din averea familiei, pentru că a obținut banii pe spinarea statului. Mai mult, sediul holdingului sau, Grivco, si cladirea în care functioneaza Antena 1 si Antena 3, sunt si ele confiscate.

Acuzat că și-a folosit influența politică pentru a cumpăra patru hectare de teren și un hectar de construcții în cea mai bună zonă a Bucureștiului, la un pret de 75 de ori mai mic decât cel al pieței, a susținut mereu că este nevinovat. Că este victima președintelui Traian Băsescu. Procurorii au adus dovezi ca a trucat licitatia cu complicitatea directorului de la Institutul de Cercetări Alimentare, care i-a vândut atâta teren și clădiri cu prețul unui apartament cu trei camere.

Paguba: 60 de milioane de euro. Pe terenurile cumpărate aproape pe gratis de la Stat, și-a ridicat afacerile, a încasat chirii și venituri din publicitate. Deși a spus mereu că este curat, Dan Voiculescu a făcut tot ce a putut să amâne verdictul. A demisionat din Parlament ca să tărăgăneze procesul. și-a pus apărătorii să folosească cele mai năstrușnice chichițe avocățești că să tragă de timp și să se prescrie acuzațiile. Dar întotdeauna a avut grijă să nu pară disperat. La un moment dat, el a spus că își dorește nespus să meargă până la capăt procesul, ca să se dovedească nevinovat. De unde și vorba… Ai grijă ce îți dorești!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.