Rasism tratat cu blândeţe în fotbalul românesc

Ceva îngrijorător s-a întâmplat în România. Un suporter al echipei de fotbal Rapid a aruncat cu coji de banană într-un jucător de culoare de la echipa adversă, Concordia Chiajna, după un meci în care preferaţii lui nu au învins. S-a lăsat cu lacrimi ale fotbalistului brazilian, Carlos Wellington.

Declaraţii de-a dreptul nesimţite ale antrenorului de la Rapid, care a spus că fotbalistul comparat cu o maimuţă din cauza culorii pielii a plâns “ca o muiere”. Şi de unde trebuia să vină dreptatea, a venit revolta. Liga Profesionistă de Fotbal a judecat cazul. Clubul Rapid a primit cele mai uşoare sancţiuni pe care le prevedea regulamentul. I s-a suspendat terenul pentru două meciuri şi a fost obligat să plătească 22.500 de lei amendă.

În aceeaşi şedinţă a fost judecat şi cazul suporterilor stelişti, care au aprins petarde şi fumigene la un meci. Pentru Liga Profesionistă (mă rog, încep să am îndoieli legat de acest aspect) de Fotbal, ultimul incident a fost mai grav decât scandalul rasist și au dat o amendă de două ori mai mare pentru petarde decât pentru aruncatul cojilor de banană într-un fotbalist de culoare.

Neagră trebuie să le mai fie mintea celor de la LPF…