Povestea înfricoșătoare a unui spion arestat pentru pedofilie

Gabe McIntyre - CC BY 2.0

Un fost agent secret al României, ofițer al Direcției de Informații Militare înainte de Revoluție, se dovedește un monstru la vârsta la care ar trebui să își îngrijească nepoții. Bărbatul de 64 de ani a agresat sexual opt copii din București, spun procurorii, care l-au reținut joi. Își alegea victimele dintre copiii care ieșeau de la școală sau se jucau în parc și nu conta dacă erau fete sau băieți. Nici că le distrugea viața.

Cinci ani avea cea mai mică victimă a lui. Probele anchetatorilor sunt la fel de serioase ca acuzațiile. Fostul spion a fost filmat de camerele de supraveghere de pe străzile Bucureștiului. Într-un prim episod încerca să convingă un copil de 5-6 ani să îl urmeze. În altă zonă a Bucureștiului, este filmat cum fuge disperat. A fost surprins de mama unui copil, care și-a dat seama că omul cu aparența unui bunic este un pericol colosal.

Uluitor este că bărbatul acuzat de molestarea a opt copii cu vârste între 5 și 10 ani a terminat patru facultăți și a lucrat în structurile înalte ale statului. Faptele lui nu sunt, însă, o simplă rătăcire. Fostul agent secret are antecedente care datează încă de acum 30 de ani. Pe vremea când era ofițer MApN, bărbatul a fost condamnat pentru pedofilie. După doi de închisoare, a fost grațiat în 1990. Acum așteaptă încă o sentință. Poate primi cel mult 10 ani de închisoare.