[Video] Pacienți îmbolnăviţi de săpunul chirurgilor

Doi pacienţi internaţi la spitalul Elias din Bucureşti, unul dintre cele mai bune din România, au fost în pericol de moarte. Medicii au fost buni, săpunul cu care se spălau pe mâini înainte de operaţii a fost de vină.

Un copil născut prematur şi un bolnav de cancer s-au infectat cu o bacterie aflată în dezinfectant. Când starea lor s-a înrăutăţit brusc, medicii au luat probe din tot spitalul şi aşa au aflat că săpunul produs de o fabrică de la Tîrgu Mureş este pericol pur. Grav este că şi doctorii din spitalele Târgu Mureş şi Focşani au folosit aceeaşi substanţă. Sunt în alertă acum şi urmăresc cu atenţie starea fiecărui bolnav.

Autorităţile au amendat firma care producea sapunul şi a oprit fabricarea produsului. Problema este însă alta. Pentru că au bugete mici, spitalele sunt nevoite să facă rabat de la calitate şi de multe ori, cumpără cel mai ieftin produs. Aşa s-a întâmplat şi în cazul acestui săpun. Costa 18 lei. Următoarea ofertă venită din partea altui producător: 26 de lei. Aşadar, alegerea a fost simplificată de sărăcie…