Banii falşi ai Mafiei, de vânzare la Oradea

Lângă Băile Felix, unde se tratează pensionarii de reumatism, se tratează și Mafia italiană cu bani falși. Cea mai mare fabrică de bancnote contrafacute din istoria României a fost descoperită la Oradea. 30 de milioane de euro falși, tipăriți în niște hale de la marginea orașului, urmau să ajungă la una dintre cele mai temute grupări: Camorra.

Bancnotele imitau cu mare exactitate originalul iar toți angajații erau români. Un transport de 13 milioane de euro a fost interceptat de ofițerii italieni în apropiere de Milano. La câteva ore, procurorii români de la combaterea criminalității organizate au descins la Oradea și au găsit încă 17 milioane de euro falși.

În ultimul moment, falsificatorii au încercat sa scape de dovezile care îi acuzau. Au vrut să incendieze aproape două milioane și jumătate de euro. Trei italieni și un român au fost duși la audieri. Doar italienii au fost însă reținuți. Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că angajații români au colaborat cu anchetatorii și au fost iertați deocamdată. Vor avea însă nevoie de protecție oficială.

Organizația mafiotă Camorra, care tipărea bani falși la Oradea, este una dintre cele mai de temute grupări criminale din lume. Afacerile clandestine ale Caracatiței au fost estimate la peste 30 de miliarde de euro. Mafioții și-au clădit imperiul prin teroare. În Italia, într-un singur an, au avut la activ peste 100 de asasinate în plină stradă.