Seara de Revelion este un prilej de distracție, de rememorare a clipelor frumoase din anul ce tocmai se încheie, dar și un moment ideal pentru bărbați ca să-și expună cele mai elegante haine din garderobă. Sărbătorile de iarnă sunt încununate cu mai mult decât bucate din belsug, e nevoie și de ținute adecvate, care să ilustreze respectul pentru convivi și bucuria de-a sărbători alături de ei trecerea în noul an. Noi îți oferim câteva idei pentru o ținută de zile mari, indiferent că mergi să petreci la restaurant, la club sau alături de prieteni, într-o sufragerie.

Haina îl face pe om în aceeași măsură în care locul decide hainele adecvate. Orice ținută trebuie să fie adaptată companiei și contextului în care va fi purtată, așa încât toți invitații să afișeze veșminte din același registru. Un cod vestimentar pentru toată lumea, cum ar venit. La fel de importantă este însă și amprenta personală, pe care trebuie să o pui asupra ținutei. Evident, fără să ieși din „dress-code”. Așa, te vei simți bine în propriile haine și vei atrage privirile doamnelor – două condiții esențiale pentru o seară reușită.

ÎMBRACĂ-TE DUPĂ CUM ȚI-E ANTURAJUL

Pentru o seară petrecută la restaurant, una dintre cele mai simple opțiuni este costumul clasic Black Tie. El oferă eleganță și rafinament, nu se demodează niciodată și cu el nu poți da greș în nici o situație. Papionul elegant și cămașa albă intră perfect în rezonanță cu spiritul fastuos și rafinat al acestei seri.

Dar la fel de reușită poate fi și o combinație ceva mai colorată. Spre exemplu, un sacou albastru, în compania unei cămăși albe cu guler pentru papion, la pantalon negru și cu pantofi model Derby. Am ales papioane în două culori, unul galben și unul de culoarea piersicii, ca să se asorteze cu șosetele. La fel de elegantă mi se pare și combinația de cămașă pentru cravată cu batistă pentru sacou. Sau, în funcție de gusturi, poți alege un papion de altă culoare. Joacă-te cu accesoriile și cu nuanțele, nu te sfii să îți personalizezi ținuta!

MALETA, DE LA „BLUE COLLAR” LA „CHIC”

Cămașa poate fi înlocuită cu o maletă, piesă vestimentară care a fost vedetă anul acesta. Lansată inițial drept articol de lenjerie intimă, maleta se purta pe sub pulovere sau pe sub cardiganuri. Făcea parte inițial din garderoba muncitorilor, a marinarilor și a atleților. Abia în anii ’60 maleta a început să fie purtată la scară largă. Astăzi, ea este un semn de eleganță obținută fără vreun efort stilistic însemnat. La un sacou negru poți alege, de exemplu, o maletă verde, una galben muștar, una vișinie, neagră sau chiar albă.

ȚINUTA CASUAL

Dacă alegi să petreci Revelionul undeva la munte sau într-o atmosferă mai relaxată, familială, la un eveniment mai puțin încorsetat de formalitate, optează pentru ceva confortabil și călduros. Cum ar fi o cămașă cu un croi relaxat, jeans de culoare închisă, o cravată și un cardigan. Dacă alegi să petreci cu familia sau cu prietenii, poți renunța fără regrete la cravată. De asemenea, poți înlocui cardiganul cu o vestă matlasată de fâș. Eu am optat pentru un cardigan din lână, jeans de culoare închisă, cravată oranj și pantofi Brogue.

CONCLUZIE

Indiferent de locul unde îți petreci Revelionul, asigură-te că respecți codul vestimentar, fără să excluzi din ținută inconfundabila ta notă individuală. Eu ți-am oferit aici câteva direcții și idei, însă tu poți jongla cu ele mai departe după bunul plac. Dacă ai nevoie de sfaturi ca să alegi culorile și accesoriile, nu ezita să îmi lași un comentariu. Preferabil, înainte să desfac șampania. Sărbători fericite!

Hainele sunt oferite de London Tailors.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Destul de îndrăznețe abordările. Eu prefer ceva mai clasic dar pot spune ca îmi place prima combinație. Aș schimba totuși pantalonii cu uni mai lungi și maro sau gri. Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *