Într-un material anterior îți înșiram câteva idei simple pentru un upgrade de stil spectaculos. Una dintre acestea se referea la adoptarea ţinutei afişate de o persoană publică, de preferat de același sex și de aceeași orientare cu tine. Şi poate cam de aceeaşi talie. Este mult mai ușor să-ți conturezi un stil propriu dacă ai ca inspirație pe cineva expus mereu camerelor de filmat, pentru că în felul acesta ai la dispoziție nenumărate imagini cu “eroul” tău vestimentar pe la evenimente și în ipostaze una mai interesantă decât alta. Te poți inspira din felul în care se îmbracă pe stradă, la reuniuni formale și informale. În plus, cele mai multe celebrităţi din liga mare au stiliști personali, o asigurare în plus că n-o să dea cu bâta prostului gust în balta delicată a esteticului.

Am ales, aşadar, drept inspiraţie trei vedete cu stiluri vestimentare diferite. Decide tu care este cel mai aproape de stilul și de fizicul tău înainte să-ți conturezi propriul registru în debaraua cu haine. Ca să fiu bine înțeles, nu sunt de acord să copiezi întru totul pe cineva. În primul rând pentru că aşa nu vei fi niciodată original și în al doilea rând pentru că, să fim serioși, nu dispui de același buget. Ideea este să te inspiri din câteva ținute, să înțelegi cum se asortează acolo culorile, cum se combină materialele și să aplici apoi aceleaşi principii la tine. În felul ăsta, vei înțelege treptat mai bine și vei simți ce, cum, când și de ce să îmbraci.

Eddie Redmayne

Dacă ești adeptul stilului smart casual, dar vrei să fii un pic mai chic, inspiră-te din stilul actorului englez Eddie Redmayne. Simpaticul englez cu pistrui a avut parte de o ascensiune fulminantă în lumea filmului, odată cu apariția sa în The Theory of Everything, în rolul fizicianului Stephen Hawking. Eddie are un stil vestimentar curat, simplu, dar foarte îngrijit, deși este daltonist. Motiv pentru care este nevoit să se bazeze pe soția lui atunci când vine vorba de ales culorile. Deși are un stil vestimentar simplu în viața de zi cu zi, atunci când vine vorba de evenimente pe covorul roșu, Eddie a fost de fiecare dată impecabil. Costumul la dungă, cu lungimile corecte, în culori perfect alese, dar și un pic de îndrăzneală în asocierile de materiale și texturi.

Jeff Goldblum

Charismaticul actor american este dovada vie a faptului că se poate să ai stil și după 60 de ani. Fie că este vorba despre o jachetă de piele sau de un palton vișiniu, Goldblum știe cum să le asocieze astfel încât să iasă din tipare. De fiecare dată când a fost fotografiat pe stradă de paparazzi, actorul a arătat mereu ireproşabil. În plus, nu doar se îmbracă bine și corect, dar mai face și unele combinații de la care merită să de inspiri. Mulți spun că stilul lui vestimentar duce cu gândul la Saint Laurent, însă Goldblum este mai puțin conservator decât designerul francez. Dar cum orice star de talie modială are nevoie de ajutor din când în când, şi Goldblum apelează uneori la arma lui secretă, stilistul Andrew Vettero.

Lewis Hamilton

Dacă primele două staruri de mai sus au în comun profesia de actor și registrul vestimentar ceva mai potolit, a treia și ultima mea recomandare este pentru un stil mai nonconformist. Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton este cunoscut pentru aborările sale îndrăznețe, considerate de unii de-a dreptul bizare. Are o afinitate pentru brandul Versace, pentru printuri, aur și ochelari de soare cât mai mari. Stilul lui este apropiat de cel al adolescenților, adică pilotul preferă tricourile lungi și rupte, pantofii de tip “sneakers” înalți, cu multe barete, lanțuri, iar în rol de cireaşă pe tortul vestimentar el pune de regulă un ceas imens, dintr-o gamă cât mai scumpă. Deși stilul lui este catalogat de mulți drept kitsch, eu îl consider un kitsch asumat și bine controlat.

Concluzie

Ai de învățat de la oricare dintre aceste trei vedete, din abordările lor și din felul în care asociază anumite articole vestimentare. Este posibil să nu te regăsești în toate abordările lor, însă cu siguranță vei întâlni măcar o ținută sau un element care să te inspire. Te încurajez încă o dată să te folosești de acest truc, mai ales dacă ești novice și dorești să-ți faci un upgrade.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.