Îți vorbeam într-un material anterior despre unele schimbări pe care să le faci în noul an. Nu știu tu, dar mie îmi place, ca pe lângă schimbările prin casă, garderobă sau stil vestimentar, să fac și unele schimbări în ceea ce mă privește. Și mă refer acum în special la aspectul fizic. Fie că abordez o tunsoare nouă, fie că îmi aranjez altfel părul, fiecare schimbare de acest gen reușește să îmi dea un implus nou. Nu doar că arăți altfel, dar ți se modifică și rutina zilnică. O nouă frizură înseamnă poate un timp mai scurt petrecut în fața oglinzii sau din contră, mai multă grijă și atenție.

Chiar dacă pare un lucru mic, neînsemnat, te poate ajuta să te simți mai bine, îți poate modifica starea, ba chiar te poate face să schimbi și alte lucruri. O frizură nouă te poate influența chiar și din punct de vedere vestimentar. Poți să descoperi că te prind mai bine anumite haine, ori un stil pe care voiai de mult să-l încerci, ori că fizionomia îți este total schimbată și chiar îți place. Așa că, fă-ți curaj și încearcă lucruri noi.

Eu, de exemplu, spre sfârșit de an, mi-am făcut curaj și am încercat o tunsoare cu breton. De fapt și de drept voiam o frizură asemănătoare cu cea a lui Tommy din Peaky Blinders, dar adaptată pe stilul meu. Însă, am tot ezitat și am trecut prin alte schimbări. Totuși, fix de ziua mea, m-am tuns. Așa că, m-am gândit să-ți fac și ție o listă cu cele mai bune frizuri pe care să le abordezi anul acesta. Repet! Nu trebuie să le iei ca atare și nici să le alegi pentru că îți place prea tare persoana care are o astfel de frizură. Este foarte probabil să nu aveți aceeași fizionomie sau stil, deci nu ți se va potrivi la fel de bine. Motiv pentru care adaptează frizura în funcție de stilul tău. 

Buzz cut ceva mai lung

Frizura de tip buzz cut este una foarte populară și cel mai adesea apelează la ea cei care au avut mult timp părul lung ori vopsit. Mai exact, te tunzi cu mașina în tot capul, lăsând partea de sus mai lungă cu un număr, maximum două. O abordare interesantă pentru anul 2019 este aceea în care părul este ceva mai lung și cu un aspect ușor ciufulit. Ți se va potrivi foarte bine această frizură dacă ai părul foarte des. Avantajul major este acela că scapi de grija aranjatului și se potrivește bine mai multor tipuri de fizionomie.

Buzz-cut ceva mai lung vopsit

O declinare a frizurii de mai sus amintită este cea în care îți vopsești partea de sus. Fie că alegi un blond, un șaten ori o culoare neobișnuită, cu siguranță va fi o schimbare mare. Avantajul este acela că, odată ce te-ai plictisit de acea culoare, ori părul a crescut prea mult și încep să se vadă rădăcinile, poți oricând să apelezi la frizura buzz cut.

Frizura de rock star

Preferata mea este cea pe care a avut-o și Rami Malek la un moment dat. Marele câștigător de anul acesta la Globurile de Aur a avut la un moment dat acest tip de frizură care i se potrivea foarte bine. Aceasta constă într-o frizură asimetrică, cu un păr foarte scurt pe lateralele capului și mult păr, de preferat creț în parte superioară. Părul dezordonat, cu un aspect ciufulit este tare interesant, iar dacă și tu vrei să te simți un star rock rebel o poți încerca.

Breton

Există mai multe tipuri de breton, în funcție de câtă podoabă capilară ai. Fie că vorbim de un păr lung, cu un breton pe măsură purtat după urechi ori într-o parte, fie unul scurt, asimetric pe-o parte. Eu am ales varianta a doua, cu un breton scurt, cam până la jumătatea frunții, ușor asimetric. Îmi place în primul rând că este o schimbare, iar în al doilea rând pentru că pot oricând să-l dau într-o parte și să am o cu totul altă frizură.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.