Așa cum am aflat cu toții, Roger Federer și Caroline Wozniacki sunt cei doi campioni Australian Open din 2018. Am fost martori la două victorii remarcabile, repurtate de doi jucători cu adevărat fantastici. Pentru Federer, acesta a fost cel de-al douăzecilea titlu de Grand Slam, iar performanța sa nu a fost deloc accidentală. L-a învins pe Marin Cilic într-un meci de 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1, partidă în care Federer a reușit să-și păstreze cumpătul până la primirea trofeului, când însă a izbucnit în lacrimi.

Pe încheietura mâinii învingătorului, la înmânarea premiului, întreaga planetă și-a dat seama că se află un Rolex Sky-Dweller, ceasul marcă înregistrată GMT. Și nu este vorba de orice Sky-Dweller. Mai exact, este noua versiune aproape imposibil de găsit, din oțel inoxidabil cu cadran albastru. Deja nu mai este o surpriză faptul că Federer este un ambasador Rolex și că în fiecare an are plăcerea de a purta câte un model diferit la turneele Grand Slam.

Și pot spune că face alegeri destul de bune. Anul acesta, a ales un ceas cu un mecanism remarcabil. Mai exact, ornicul are o zonă cu un fus orar dublu și un calendar detaliat. Este simplu, ceasul afișează ora în două fusuri orare simultan, dar zonele pot fi setate independent. Acesta  este o caracteristică a ceasurilor GMT, unde ora este setată cu ajutorul coroanei și poate fi restabilită la un nou fus orar, fără a opri întregul ceas.

Federer nu a fost singurul care a atras atenția cu ornicul purtat în zi de sărbătoare. Probabil că știm cu toții faptul că Wozniacki a câștigat la mustață meciul împotriva Simonei Halep. La primirea  trofeului, Wozniacki a purtat o frumusețe de Rolex Daytona cu diamant de referință TBR, model lansat în 2014.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.