O vorbă românească spune că adevărul este frumos ca primăvara, iar adevărul este că primăvara este cel mai frumos anotimp. Este începutul sezonului cald și plin de culoare, arome și activități care mai de care mai diverse și plăcute. După o perioadă de amorțeală datorată frigului și plină de nunațe închise, primăvara vine în culori pale, ca un preambul la explozia de nuanțe din perioada verii.

Hainele cele mai potrivite pentru acest sezon sunt cele în culori pastelate, dintre cele mai diverse. Nu este de mirare că sezonul primăvară-vară 2018 se anunță a fi unul plin de culori și nuanțe, majoritatea designerilor fiind deciși să adopte nunațe florale, naturale. Ca să te ajut un pic să adaugi un plus de culoare în garderoba ta, m-am gândit să-ți prezint cinci dintre cele mai frumoase nunațe pe care să le abordezi în această primăvară. Fiecare nuanță poartă o semnificație, un anumit mesaj și transmite o stare de spirit, în funcție de modul în care este asociată, dar și purtată.

Dacă roșul este culoarea dragostei și semnalează emoții intense, dar și anxietate sau furie, galbenul evocă energie solară, fericire și optimism. Pe de altă parte, albastrul este asociat cu o paletă diversă de influențe, având numeroase nuanțe, fiecare reprezentând o influență specifică. În mod clasic, este culoarea liniștii și a calmului, dar poate sugera  și răceala, autoritatea sau chiar aroganța. Movul, fiind o combinație dintre albastru și roșu, exprimă sentimente asociate ambelor culori, în funcție de nuanță. Când vine vorba de nunață mai închisă aceasta evocă luxul și înţelepciune, în timp ce movul pal tip lavandă este mai uşor, ludic şi romantic.

Verde lime

Dacă ar fi să fac un top cinci al culorilor pe care nu prea le agreez, verdele ar fi cu siguranță printre ele. Totuși, există unele nunațe destul de interesante care-mi plac. Printre ele se numără și acest verde lime, adică un verde cu tentă gălbuie, dar ceva mai pal. Asemenea citricelor din care este inspirat, verdele lime exprimă prospețime și o imagine fresh. Merge de minune cu alb, roz pal, dar și cu nunațe puternice de emperador sau ocru.

Lavandă

Asemenea câmpurilor de lavandă din ce în ce mai răspândinte la noi în țară, această nuanță de mov este printre singurele pe care eu le prefer și pe care le recomand. O cămașă de mătase ori de in în culoarea lavandei exprimă rafinament și bun gust, iar dacă este asociată cu alb unt sau cu nunațe de pămât, efectul este chiar mai accentuat.

Arcadia

O altă nuanță plăcută de verde este așa numita arcadia. Un turquoise mai verzui cu un subton de albastru extrem de interesant. Merge de minune asociată cu galben și oranj, dar și cu nuanțe deschise de pământ, iar materialul ideal, din punctul meu de vedere, este catifeaua. Astfel, textura mai pufoasă a materialului oferă un efect special hainelor. De asemenea arată foarte bine pe jachete din piele sau vinilin, iar o pereche de pantofi sport asociați unei ținute simple sunt o idee foarte bună.

Galben lămâie

O altă nuanță potrivită pentru primăvară, tot inspirată de citrice, este galbenul lămâie. Un galben pal, cu ușoare tente de verde crud este potrivit pentru cei care preferă ținutele fresh și efervescente, dar nu sunt mari fani ai culorilor în general. Poți alege o cămașă bleu ciel, alături de un cardigan sau o jachetă galbenă și o pereche de loafer clasici.

Oranj mandarină

O culoare îndrăzneață pe care nu mulți au curajul și plăcerea de a o purta, oranjul, are și unele tonuri și nuanțe plăcute ușor de purtat și asortat. Dacă și tu ești dintre aceia care nu se simte confortabil în culori puternice, poți încerca întâi cu unele accesorii, ca mai apoi să treci la alte elemente. O jachetă, pantofi sport și o eșarfă oranj mandarină pot fi niște elemente care să scoată din banal o ținută simplă.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.