La ediția de anul trecut, cea cu numărul 75, am avut parte de un protest inedit. După izbucnirea scandalului legat de comportamentul neadevcat al unor regizori, mai multe vedete au ales să se îmbrace în negru în semn de prostest. Și pentru că puțini au fost cei care nu s-au conformat, am avut parte de un peisaj all black, extrem de interesant. Practic nimeni nu ieșea în evidență cu o ținută stridentă, dar în același timp puțini au fost cei care au dat-o în bară. Însă, au fost și unele ținute mai nefericite ca să le spun așa, dovadă că se poate da greș și cu o ținută numai în negru.

Câștigătorii 

Dar hai să vedem care sunt marii câștigători de anul acesta. Înaintea decernării premiilor, drama muzicală ’’A Star Is Born” şi pelicula regizorului mexican Alfonso Cuarón , “Roma”, au fost cotate cu cele mai mari şanse la premii. Însă, Lady Gaga a pierdut premiul pentru ”cea mai bună actriţă într-o dramă” în favoarea lui Glenn Close, pentru interpretarea din filmul “The Wife”. Chiar și așa, Gaga a câștigat alături de Bradley Cooper premiul pentru “cel mai bun cântec original, cu piesa “Shallow”. Colegul meu Codrin a văzut filmul, așa că poți citi recenzia completă aici.

Printre marii câștigători se numără și filmul regizat de Bryan Singer, Bohemian Rhapsody”, care i-a adus lui Rami Malek primul Glob de Aur din carieră. Filmul se bazează pe istoria mai mult sau mai puțin romanțată a trupei britanice de rock, Queen.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Ținutele 

Coincidență sau nu, una dintre ținutele mele preferate de anul acesta este cea a lui Stephan James. Îmi place abordarea costumului și papionului din catifea, iar accentele aurii de pe pantofi fac ținuta chiar mai interesantă. În schimb, mă deranjează ceasul la vedere, dar și accesoriul de la butonieră. Ținuta este deja spectaculoasă prin prisma materialului, iar elementul de la sacou vine să concureze cu pantofii. Avem deja prea mult elemente care ies în evidență, iar atenția este împărțită.

Și marele câștigător, Rami Malek, a avut o ținută extrem de bună. Aș putea spune chiar perfectă. Actorul a mizat pe o ținută simplă, clasică, iar papionul alb în aceași culoare cu cămașa oferă o notă personală. Îmi plac de asemenea pantofii cu talpa supradimensionată, dar și în cazul lui aș fi renunțat la ceas. În rest, o ținută foarte bună. Bravo, Rami!

O declinare a unei ținute clasice a abordat și Mahershala Ali, care a ales un costum în trei piese cu modele discrete, accesorizat cu o pereche de pantofi de lac. Piesa de rezistență este în schimb eșarfa, cu un model asemănător cu cel al costumului, dar într-o culoare mai deschisă. 

Anti-eroul din Black Panther a ales și el o abordare clasică, însă ar mai fi putut lucra la sacou. Chiar dacă este Burberry și arată impecabil din punct de vedere al texturii și al croiului, sacoul este vizibil prea mare pentru el. Umerii căzuți și cutele din zona abdomenului denotă clar un sacou mult prea mare. În rest, ținuta este una bună.

O abordare cu totul aparte a avut și Timothee Chalamet. Pantalonii negri, cămașa cu guler mandarin, alături de ceea ce par a fi niște botine, au fost un punct bun de plecare. Însă, el a ales ca în loc de sacou să folosească un accesoriu asemănător unei veste. Inspirat de vestele port armă, accesoriul Louis Vuitton este intens mediatizat de Virgil Abloh. O ținută altfel.

Troye Sivan a ales să poarte un costum din colecția Calvin Klein 205W39NYC, iar la prima vedere aș cataloga-o drept una proastă. Sacoul deși este bine croit la mâini și umeri este prea lung și prea larg. Însă, având în vedere că știu colecția CK, iar accentul este pus pe minimalism, supradimensionare și deconstructivism în general, înțeleg intenția. Totuși, având în vedere evenimentul, cred că o abordare mai clasică ar fi fost mult mai potrivită. 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.